Logo GadgetGear.nl
Huawei Aito M5
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Huawei heeft een half miljard actieve gebruikers

Huawei is dan wel van het toneel op het gebied van smartphones in Nederland, buiten ons land is het nog altijd heel groot. Het Chinese merk heeft nog altijd 580 miljoen maandelijkse gebruikers voor haar hardware op basis van Huawei Mobile Services, de tegenhanger van Google Mobile Services.

Huawei Mobile Services is onder anderen onderdeel van Harmony OS, dat in heel veel Chinese apparaten te vinden is. Niet alleen in die van Huawei zelf. Ook andere fabrikanten maken smartphones, smartwatches, koelkasten en andere apparaten op basis van HMS.

Omzettechnisch leunt het bedrijf inmiddels voor 67% op thuismarkt China. Het gros van die omzet komt wel uit netwerkapparatuur, niet uit consumentenproducten. Smartwatches en telefoons zijn slechts voor een derde van de omzet verantwoordelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.