Logo GadgetGear.nl
Google Axion Chipset
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Google presenteert chipset om minder afhankelijk te zijn van Intel en AMD

Na Amazon en Microsoft heeft ook Google nu een eigen chipset voor gebruik in haar servers ontwikkeld. De Axion chipset gebaseerd op de Neoverse V2 architectuur van ARM.

De komst van deze chipset is slecht nieuws voor Intel en AMD die traditioneel veel chipsets voor de servermarkt leveren. Google benoemt zelfs dat de Axion tot 60 procent sneller is als de x86 chipsets die AMD en Intel produceren. Welke vergelijking Google heeft gemaakt om tot die conclusie te komen, is echter niet bekend.

De chipsets zijn in ieder geval specifiek ontwikkeld voor Cloud diensten en machine learning. De twee belangrijkste takken voor Google op dit moment. Dat Google kiest voor ARM is overigens niet heel raar. ARM is al jaren enorm succesvol op mobiele devices en daar ontwikkelde Google al eerder met Samsung haar Tensor chipset op basis van Arm technologie.

Google gaat nu volop bezig om haar datacentra van servers met de nieuwe chipset voorzien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.