Logo GadgetGear.nl
Huawei P50 pocket
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Chipwars: Huawei gaat eigen chipproductiemachines maken

Huawei lijkt weer volledig terug te keren in de wereld van chipproductie. Maar ditmaal met eigen productiecapaciteit. Daarvoor heeft het personeel weggesnoept bij Intel, Micron, TSMC en het Nederlandse ASML.

Huawei loopt nog steeds tegen het probleem aan dat het geen productiemachines en productiecapaciteit kan inkopen voor echte high-end chips. Omdat ASML de benodigde lithografiemachines niet aan China mag leveren, heeft Huawei nu besloten zelf die machines te gaan produceren. De eerste stap naar zelf ook chips kunnen ontwikkelen.

Eén reactie

  1. Tsja, hier was het wachten op. De vraag is hoe lang het gaat duren. Maar Huawei heeft natuurlijk een lange adem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.