Logo GadgetGear.nl
Beaverlab Exoscope DT1
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

400mm zoom op iedere smartphone, zo kan het

Na de Sony DSC-QX10 en DSC-QX100 is er eindelijk weer eens een bedrijf dat het aandurft een echte externe lens voor smartphones te maken op basis van een eigen beeldprocessor en wel Beaverlab met haar Exoscope DT1.

Feitelijk is de Exoscope DT1 een digitale camera zonder complete interface. Daarvoor maakt hij gebruik van jouw smartphone. Hierdoor kan Beaverlap een superzoomlens bouwen met een eigen beeldsensor die optimaal op het optiek is afgestemd. Hierdoor verlies je minder licht dan bij de goedkopere superzoom oplossingen die je in de gemiddelde Chinese webshop tegenkomt. De beeldsensor krijgt electronische beeldstabilisatie mee en schiet foto’s op 48 megapixels. Je kunt filmen op een maximale resolutie van 4K. De nodige algoritmes in de software moeten beelden bovendien verder optimaliseren.

De Exoscope DT1 is voor nu alleen op Kickstarter te vinden voor nog geen tweehonderd dollar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.