Logo GadgetGear.nl
Google Pixel 3 XL met WhatsApp
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

WhatsApp versleuteling wordt marketingmove

Met de komst van de Digital Markets Act in Europa worden we allemaal een beetje vrijer. Toch doen de Amerikaanse techreuzen er alles aan om de Europeanen binnen boord te houden. Na Apple, zet ook Meta interessante stappen met WhatsApp, rondom de versleuteling van berichten.

Meta moet WhatsApp namelijk openstellen om ook berichten vanuit andere berichtenapps te ontvangen en daar naartoe te kunnen versturen. Tot nu toe was het heel normaal dat berichten van de ene gebruiker naar de andere werden versleuteld. Dat kan Meta niet meer garanderen wanneer andere apps worden gebruikt om met WhatsApp gebruikers te communiceren. Dus gaat WhatsApp expliciet aangeven dat iemand een andere app gebruikt en dat daarmee de versleuteling van data onzeker is. Overigens moeten externe berichtenapps al verplicht gebruik maken van een eigen API van WhatsApp om te kunnen communiceren met het netwerk. Net als dat Apple kan waarschuwen voor mogelijke malware vanuit de app stores van anderen in Europa, lijkt het erop dat ook Meta hier angst gebruiken om de gebruiker binnen het netwerk te houden.

Naar verwachting zal deze melding binnen enkele maanden zichtbaar zijn in de Android app aldus WABetaInfo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.