Logo GadgetGear.nl
Soundcore Space Q45
Picture of Roy Christiani
Roy Christiani

Soundcore Space Q45: Een Diepgaande Review van de Nieuwste Noise Cancelling Koptelefoon

Roy Christiani beoordeelde namens GadgetGear de Soundcore Space Q45 met 4.5 sterren.

THE GOOD

 • Goed geluid
 • Mooi design
 • Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding

THE BAD

 • Lichte druk op oren na lang dragen

Over het Bedrijf Soundcore

Soundcore, bekend om zijn uitgebreide assortiment aan speakers, headphones en earbuds, heeft zich in een relatief korte tijd gevestigd als een vertrouwd merk in de audio-industrie. Hun missie om betaalbare, hoogwaardige geluidsoplossingen te bieden, heeft geresulteerd in een breed scala aan producten die zowel door alledaagse consumenten als door audiofielen worden gewaardeerd.

Soundcore Space Q45

De Soundcore Space Q45

De Soundcore Space Q45 is de nieuwste toevoeging aan het over-ear koptelefoonsegment van het bedrijf. Het belooft een combinatie van premium geluidskwaliteit, geavanceerde noise cancelling-technologie en een gebruiksvriendelijke ervaring, allemaal verpakt in een stijlvol design.

Unboxing

De unboxing-ervaring van de Space Q45 is op zichzelf al opmerkelijk. De koptelefoon wordt geleverd in een elegant vormgegeven doos die een luxe uitstraling heeft. Bij het openen vindt men de koptelefoon netjes geplaatst in een beschermende draagtas, wat direct een indruk van kwaliteit en zorg geeft. De verpakking bevat naast de koptelefoon zelf een USB-C laadkabel, een 3.5mm audiokabel voor bedraad gebruik, en een beknopte handleiding. Het gevoel van het uitpakken van een premium product wordt versterkt door de aandacht voor detail in de presentatie.

Soundcore Space Q45

Design

Het design van de Space Q45 is zowel modern als functioneel. De koptelefoon heeft een strakke, minimalistische esthetiek met subtiele branding. De gebruikte materialen voelen premium aan en suggereren duurzaamheid. De oorkussens zijn vervaardigd uit zacht materiaal dat comfort biedt, zelfs tijdens langdurig gebruik. De verstelbare hoofdband zorgt voor een goede pasvorm voor verschillende hoofdmaten, en de algehele constructie voelt robuust en flexibel aan. De Space Q45 is beschikbaar in een drietal kleuren, zwart, wit en blauw. Wij kozen voor de kleur blauw.

Soundcore Space Q45

Draagcomfort en Druk op de Oren

Bij het ontwerpen van over-ear koptelefoons zoals de Space Q45, is draagcomfort een belangrijk aspect. Gebruikers dragen deze koptelefoons vaak voor langere perioden, bijvoorbeeld tijdens lange reizen of uitgebreide luistersessies. Een veelvoorkomend probleem bij over-ear koptelefoons is dat ze na een tijdje druk op de oren kunnen veroorzaken, wat oncomfortabel kan zijn. Ook bij de Space Q45 was dit het geval.

Nu zijn de oorschelpen uitgerust met zacht, ademend materiaal dat helpt om de druk op de oren te minimaliseren. Bovendien is de hoofdband verstelbaar, wat betekent dat de druk gelijkmatig verdeeld kan worden over het hoofd, in plaats van geconcentreerd te zijn op de oren. Hoewel deze ontwerpkenmerken helpen om comfort te verbeteren, merkte we toch dat na een langere tijd dragen (meer dan 2 uur) enige druk op de oren voelbaar werd.

Soundcore Space Q45

Features

De Space Q45 onderscheidt zich met een scala aan features. Een van de meest opvallende is de multipoint pairing, waarmee gebruikers gemakkelijk kunnen schakelen tussen twee verbonden apparaten. Andere noemenswaardige features zijn High-res Audio, Adaptive Noise Cancelling en de lange batterijduur van 50 uur in ANC mode, wat de koptelefoon ideaal maakt voor langdurig gebruik.

Geluidskwaliteit

Bij het testen van de geluidskwaliteit van de Space Q45 valt direct op hoe goed gebalanceerd het geluid is. De koptelefoon levert heldere hoge tonen en diepe, maar niet overweldigende lage tonen. Dit zorgt voor een rijke luisterervaring, geschikt voor een breed scala aan muziekgenres. De bas is krachtig en gedetailleerd, zonder te domineren, wat bijdraagt aan de algehele geluidsbeleving. En dat is knap voor een koptelefoon van nog geen € 150,-.

Soundcore Space Q45

High-Res Audio

Voor degenen die waarde hechten aan de hoogste geluidskwaliteit, biedt de Space Q45 ondersteuning voor high-res audio. Dit betekent dat de koptelefoon in staat is om meer details en nuances in de muziek te produceren, waardoor een bijna studio-kwaliteit ervaring wordt geboden. Deze functie is vooral merkbaar bij het luisteren naar FLAC-bestanden of andere high-res audioformaten.

Wat is High-Res Audio

High-res audio, of high-resolution audio, is een term die gebruikt wordt om muziekformaten en opnamen aan te duiden die een hogere kwaliteit hebben dan de standaard CD-kwaliteit. Waar traditionele CD’s een resolutie hebben van 16-bit/44.1kHz, gaat high-res audio verder dan deze standaard, vaak tot 24-bit en met samplefrequenties die kunnen oplopen tot 192kHz. Dit resulteert in een gedetailleerdere, rijkere en meer levensechte geluidsweergave, waardoor je meer nuances en een breder dynamisch bereik in je muziek kunt horen.

Voor het afspelen van high-res audio zijn specifieke apps en diensten nodig die deze hogere kwaliteitsformaten ondersteunen. Een aantal populaire apps waar je high-res audio kunt ervaren, zijn:

 • Tidal: Deze streamingdienst staat bekend om zijn ‘HiFi’ en ‘Master’ kwaliteitsopties, die high-res audio bieden. Tidal gebruikt MQA (Master Quality Authenticated) technologie om high-res tracks te leveren, waardoor het een van de favoriete keuzes is voor audiofielen.
 • Qobuz: Qobuz onderscheidt zich door de nadruk te leggen op geluidskwaliteit en biedt een uitgebreide catalogus van high-res tracks. De dienst biedt streaming in tot 24-bit/192kHz kwaliteit, wat ideaal is voor degenen die het meeste uit hun high-res hoofdtelefoons willen halen.
 • Amazon Music HD: Amazon’s high-definition streamingdienst biedt een aanzienlijke catalogus van tracks in HD (tot 850 kbps) en Ultra HD (tot 3730 kbps), wat een flinke verbetering is ten opzichte van standaard streaming kwaliteit.
 • Deezer : Deezer biedt een ‘HiFi’ optie die tracks in FLAC-formaat streamt, wat voor een verliesloze audio-ervaring zorgt. Met een kwaliteit van 16-bit/44.1kHz komt het overeen met CD-kwaliteit, wat een merkbaar verschil biedt vergeleken met standaard gecomprimeerde formaten.
 • Apple Music: Hoewel Apple Music niet specifiek als een high-res streamingdienst wordt geadverteerd, biedt het sinds kort ondersteuning voor lossless audio tot 24-bit/192kHz. Dit is toegankelijk via de ‘Apple Digital Masters’ catalogus.

Soundcore Space Q45

Het is belangrijk te benadrukken dat voor het volledig ervaren van high-res audio niet alleen de juiste streamingdienst nodig is, maar ook compatibele hardware. De Soundcore Space Q45 ondersteunt high-res audio, wat betekent dat deze koptelefoon in staat is om het uitgebreidere bereik en de diepte van deze hogere kwaliteit tracks weer te geven. Het gebruik van een app die high-res audio ondersteunt in combinatie met deze koptelefoon zorgt voor een optimale luisterervaring. Het is echter ook van belang om rekening te houden met de bron van je muziek; de opname zelf moet ook van high-res kwaliteit zijn om echt het verschil te kunnen merken.

Noise Cancelling Kwaliteit

De noise cancelling van de Space Q45 is indrukwekkend. Het is effectief in het dempen van omgevingsgeluiden, wat het ideaal maakt voor gebruik in lawaaierige omgevingen. De adaptieve noise cancelling-technologie past zich automatisch aan de omgeving aan, waardoor een optimale balans tussen geluidsisolatie en luisterervaring wordt bereikt. Dit maakt het mogelijk om je volledig te concentreren op de muziek, zonder afgeleid te worden door externe geluiden.

Adaptive Noise Cancelling van de Soundcore Space Q45

De adaptive noise cancelling in de Space Q45 werkt door continu de omgevingsgeluiden te analyseren en het niveau van ruisonderdrukking dienovereenkomstig aan te passen. Dit betekent dat de koptelefoon in staat is om zich aan te passen aan veranderende geluidsomgevingen – of je nu in een drukke trein zit, in een rustig café, of op straat loopt. Het systeem gebruikt geavanceerde algoritmen en microfoons om omgevingsgeluiden te detecteren en te neutraliseren, wat resulteert in een zuiverder en ongestoord geluid.

Soundcore Space Q45

Bij het testen van de Space Q45 waren we aangenaam verrast want de adaptive noise cancelling is uiterst effectief. Het is in staat om een breed scala aan geluidsfrequenties te onderdrukken, van lage bromtonen, zoals die van een vliegtuigmotor, tot hogere frequenties, zoals stemmen en straatgeluiden. Wat bijzonder indrukwekkend is, is hoe naadloos de overgang tussen verschillende niveaus van noise cancelling plaatsvindt, zonder dat dit ten koste gaat van de geluidskwaliteit.

In vergelijking met andere koptelefoons in dezelfde prijsklasse, presteert de Soundcore Space Q45 opmerkelijk goed op het gebied van noise cancelling. Hoewel sommige topmodellen van duurdere merken misschien een nog iets verfijndere ANC bieden, presteert de Space Q45 voor een koptelefoon in middensegment uitstekend.

Soundcore Space Q45

Installeren en Instellen met de App

Het instellen van de Space Q45 is eenvoudig en intuïtief dankzij de bijbehorende Soundcore-app. De app biedt een verscheidenheid aan personalisatie-opties, waaronder aanpasbare EQ-instellingen en de mogelijkheid om de noise cancelling aan te passen aan persoonlijke voorkeuren. De app is gebruiksvriendelijk en verbetert de algehele gebruikerservaring door de koptelefoon aan te passen aan individuele luistervoorkeuren.

Soundcore Space Q45

Conclusie

De Soundcore Space Q45 bewijst zich als een indrukwekkende speler in het veld van noise cancelling koptelefoons. Met zijn geavanceerde adaptive noise cancelling, uitstekende high-res audio ondersteuning, en comfortabel design, biedt het een uitzonderlijke luisterervaring. De koptelefoon combineert hoogwaardige geluidskwaliteit met gebruiksvriendelijke functies zoals multipoint pairing en een intuïtieve app, wat het zowel aantrekkelijk maakt voor de alledaagse gebruiker als voor de audiofiel.

De balans tussen kwaliteit en de prijs van € 149,99 is bijzonder goed. De Space Q45 biedt premium functies zonder het premium prijskaartje, wat het een uitstekende keuze maakt voor iedereen die op zoek is naar hoogwaardige audio-ervaring zonder een fortuin uit te geven. Hoewel er enige druk op de oren kan zijn bij langdurig dragen, is het algemene comfortniveau hoog, dankzij de zachte oorkussens en verstelbare hoofdband.

kopen


→ Check de laagste prijs bij Soundcore

6 reacties

 1. Prettige review. Die laatste foto, is die van jezelf of een kind? Dat zou namelijk wel een dingetje zijn, een goede ANC-koptelefoon die ook goed op het hoofd van een kind past. Ik gebruik voor mijn jongste nog altijd de PuroQuiet koptelefoon die jullie ook gereviewd hebben. Ideaal ding. De meeste koptelefoons waar een beetje goed geluid uit komt en goede ANC hebben zijn gewoon te groot voor kinderen.

  Dingen als uitleg over wat high res audio is, heb ik persoonlijk wat minder mee. De mensen die het willen weten hebben het al meegekregen en daarnaast blijft het slechts een labeltje. Ik heb LDAC-streams gehoord op koptelefoons die matig waren en SBC die heel goed klonken. Het gaat uiteindelijk om de kwaliteit van het bestand en de drivers in de koptelefoon. Als je een bestand hebt dat echt kan profiteren van de LDAC (of bijv. AptXHD) bandbreedte is dat mooi, maar het blijft draadloze audio. Met draad blijft het geluid in potentie beter.

  Is het trouwens een idee om jullie reviews te onderscheiden qua type? Want als ik alleen naar koptelefoons kijk zie ik soms reviews die nog korter zijn dan de aankondiging door het merk. Andere keren zijn het reviews zoals deze of die van die Dell headset een paar dagen terug. Dat eerste type leert mij eigenlijk niets, terwijl het tweede type deze site verkoopt als een nuttige informatiebron over tech.

 2. Wellicht heb je gemerkt dat we als GadgetGear geen heel sterk commercieel beleid voeren. We werken met vrijwilligers die de ene keer meer tijd hebben om de diepte in te gaan dan de andere keer. Iedereen doet haar best om zijn of haar steentje bij te dragen, maar voor iedereen is en blijft het echt hobby. Wat we commercieel doen is vooral om kosten als die van de server te voldoen en een beetje reisgeld.

  1. En toch snap ik het punt van Xan wel; het zou handig zijn om te kunnen zien wat je kan verwachten. Je zou bijv. de kortere reviews een ‘quick review’ kunnen noemen, of een ‘quick look’, of het woord ‘review’ weglaten bij die korte reviews en in de titel al een deel van de conclusie zetten en het presenteren als een artikel terwijl het in werkelijkheid nog steeds een review is…

  2. Dank voor de reactie. Ik bedoelde mijn opmerking niet echt als iets gericht op wat GadgetGear commercieel zou kunnen scoren. Het is meer dat het een beetje jammer is wanneer ik elders zeg dat ik op basis van een GadgetGear-review iets vind een ander die de site alleen van kortere reviews kent, zegt dat ze die mening niet kunnen gebruiken, terwijl een review als die hier bijv. te lezen is rond de Q45 dit overduidelijk een goed beargumenteerde review is.

 3. Waarom heet dit een ‘diepgaande review’, terwijl er ook andere reviews staan die niet zo diepgaand zijn? Hoe dan ook, topreview. Soundcore/Anker is over de jaren heel snel een van de belangrijkste merken geworden in de mainstream audio-business, die voor relatief weinig geld supergoede producten weten te ontwerpen. Niet alleen in klank, maar ook in gebruik, uiterlijk en hun app is ook super.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.