Logo GadgetGear.nl
Soundcore Space One
Picture of Roy Christiani
Roy Christiani

Review : Soundcore Space One

Roy Christiani beoordeelde namens GadgetGear de Soundcore Space One met 4.5 sterren.

THE GOOD

 • Mooi Design
 • Goed geluid
 • Goede prijs/kwaliteit

THE BAD

 • ANC goed maar kan nog beter

Vandaag kijken we naar de Soundcore Space One in de kleur Latte Cream, een hoofdtelefoon die belooft een combinatie van stijl, comfort en cutting-edge audiotechnologie te bieden.

Over Soundcore

Soundcore, een merk dat valt onder de paraplu van Anker Innovations, heeft zich in korte tijd weten op te werken tot een prominente speler op de markt van audioproducten. Bekend om zijn innovatieve benadering en toewijding aan kwaliteit, heeft Soundcore een breed assortiment aan audioapparatuur ontwikkeld die zowel indrukwekkende prestaties als waarde biedt aan consumenten. Soundcore’s filosofie draait om het toegankelijk maken van high-end audiokwaliteit voor een breed publiek, zonder compromissen te sluiten op het gebied van prestaties of ontwerp.

 

Soundcore Space One

 

Unboxing Soundcore Space One

De Soundcore Space One wordt geleverd in een doos die zowel elegant als functioneel is. Het design van de verpakking weerspiegelt de premium kwaliteit van het product met een strakke, moderne esthetiek die de merkidentiteit van Soundcore uitdraagt. De buitenkant van de doos is voorzien van een afbeelding van de hoofdtelefoon, samen met beknopte informatie over de belangrijkste kenmerken en specificaties, waardoor potentiële kopers al een goed beeld krijgen van wat ze kunnen verwachten.

 

Inhoud van de verpakking

De Soundcore Space One wordt compleet geleverd. Zo vindt je in de doos o.a:

 • De Soundcore Space One hoofdtelefoon
 • Draagtas: Een kwalitatieve draagtas voor de hoofdtelefoon
 • USB-C Oplaadkabel:Voor het opladen van de hoofdtelefoon
 • 3.5mm Audiokabel:Biedt de mogelijkheid voor bedraad luisteren

 

Soundcore Space One

 

Design

Het design van de Soundcore Space One, vooral in de uitvoering Latte Cream, is een toonbeeld van hoe esthetiek en functionaliteit op een harmonieuze wijze samenkomen, resulterend in een product dat zowel visueel aantrekkelijk is als ergonomisch verantwoord.  De versie die wij hebben gekozen (Latte Cream) is met gouden accenten zowel subtiel als opvallend. Soundcore heeft in het bijzonder aandacht besteed aan het ergonomische aspect van de Space One. De oorkussens zijn zacht en zitten prettig om de oren, zelfs bij langdurig gebruik. De hoofdband is niet alleen verstelbaar maar ook bekleed met een zacht materiaal, wat bijdraagt aan het draagcomfort en het mogelijk maakt om de hoofdtelefoon urenlang te dragen zonder ongemak.

 

Soundcore Space One

 

Bediening

Het bedienen van de Soundcore Space One gaat eenvoudig via de knoppen op de koptelefoon. De bedieningsknoppen zijn strategisch geplaatst op de oorschelpen van de hoofdtelefoon, waardoor ze gemakkelijk te bereiken en te gebruiken zijn zonder dat je de hoofdtelefoon af hoeft te zetten of te kijken waar de knoppen zich bevinden. Deze benadering zorgt voor een gebruiksvriendelijke ervaring, waarbij de bediening bijna instinctief wordt.

De Soundcore Space One is uitgerust met een reeks knoppen die de gebruiker volledige controle geven over hun luisterervaring. Dit omvat functies zoals het afspelen/pauzeren van muziek, het overslaan van tracks, het aanpassen van het volume, en het activeren van de voice-assistant op je telefoon. Naast de basisbediening biedt de Soundcore Space One ook toegang tot geavanceerdere functies via de bedieningselementen. Dit omvat bijvoorbeeld het inschakelen van de Active Noise Cancelling (ANC) modus, waarmee omgevingsgeluid actief wordt verminderd voor een meer onderdompelende luisterervaring. Gebruikers kunnen ook naadloos schakelen tussen ANC modus en de transparantiemodus, die juist omgevingsgeluiden doorlaat, ideaal voor situaties waarin je bewust wilt blijven van je omgeving.

 

Soundcore Space One

 

40 MM Drivers

De 40 mm drivers in de Soundcore Space One hoofdtelefoon spelen een cruciale rol in de geluidskwaliteit die de koptelefoon levert. Drivers, de hartslag van elke koptelefoon, zijn in essentie kleine luidsprekers die de elektrische signalen omzetten in hoorbaar geluid. De grootte, kwaliteit en het ontwerp van deze drivers beïnvloeden direct hoe het geluid wordt geproduceerd en ervaren. Hieronder duiken we dieper in het belang van de 40 mm drivers en hoe ze bijdragen aan de audio-ervaring van de Soundcore Space One.

 

Grootte en Geluidskwaliteit

Met een diameter van 40 mm behoren deze drivers tot de grotere varianten die in consumentenkoptelefoons worden gebruikt. Deze grootte maakt een breder frequentiebereik mogelijk, wat resulteert in een rijker en meer gedetailleerd geluid. Basgeluiden voelen dieper en voller aan, terwijl middentonen helder en goed gedefinieerd zijn. Hoge tonen worden kristalhelder weergegeven, zonder te scherp of vervormd te klinken. Deze balans zorgt voor een meeslepende luisterervaring, of je nu muziek luistert, films kijkt of games speelt.Een van de voordelen van de 40 mm drivers is hun vermogen om subtiele details in de muziek naar voren te brengen. Dit is essentieel voor audiofielen en muziekliefhebbers die elke nuance in een opname willen horen. Van de fijnste details in de hoge tonen tot de diepe resonantie van de bas, de Soundcore Space One biedt een getrouwe weergave van het originele geluid.

 

Soundcore Space One

 

Naast het leveren van superieure geluidskwaliteit, spelen de 40 mm drivers ook een belangrijke rol in de effectiviteit van de noise cancelling functie. Grotere drivers genereren een breder geluidsveld, wat samen met actieve noise cancelling technologieën helpt bij het creëren van een meer onderdompelende luisteromgeving. Dit is vooral nuttig in luidruchtige omgevingen, waar het blokkeren van externe geluiden de luisterervaring aanzienlijk kan verbeteren.De 40 mm drivers in de Soundcore Space One zijn een testament van Soundcore’s toewijding aan kwaliteit en innovatie. Ze bieden niet alleen een breed en gedetailleerd geluidsspectrum, maar dragen ook bij aan de algehele luisterervaring door hun impact op zowel de geluidskwaliteit als noise cancelling capaciteiten. Voor gebruikers die op zoek zijn naar een hoofdtelefoon die zowel de diepte van de bas als de fijnheid van hoge tonen kan weergeven, is de Soundcore Space One met zijn 40 mm drivers zeker het overwegen waard.

 

Bluetooth 5.3 Connectiviteit

De Soundcore Space One maakt gebruik van Bluetooth 5.3, de nieuwste standaard voor draadloze communicatie. Deze technologie biedt een verbeterde connectiviteit, met een groter bereik en hogere overdrachtssnelheden dan zijn voorgangers. Dit resulteert in een stabielere verbinding en een betere geluidskwaliteit voor draadloos luisteren. Bovendien maakt Bluetooth 5.3 het mogelijk om snel en eenvoudig te paren met meerdere apparaten tegelijk, waardoor de gebruikservaring soepel en probleemloos verloopt.

 

Actieve Noise Cancelling (ANC)

Een van de meest gewaardeerde functies van de Soundcore Space One is de geavanceerde actieve noise cancelling (ANC) technologie. Deze functie gebruikt microfoons om omgevingsgeluid te detecteren en genereert vervolgens een tegenfrequentie die het geluid neutraliseert voordat het de oren van de luisteraar bereikt. Het resultaat is een aanzienlijke vermindering van externe ruis, waardoor gebruikers zich volledig kunnen onderdompelen in hun muziek, films of games, zelfs in lawaaierige omgevingen zoals vliegtuigen of openbare ruimtes. Helemaal vlekkeloos is de ANC niet maar voor een koptelefoon van € 100,- zijn de prestaties ronduit indrukwekkend te noemen.

 

Soundcore Space One

 

Persoonlijke Geluidsprofielen

Via de Soundcore-app kunnen gebruikers hun luisterervaring verder personaliseren door geluidsprofielen aan te passen. De app biedt verschillende EQ-instellingen die zijn geoptimaliseerd voor verschillende genres en luistersituaties. Daarnaast kunnen gebruikers hun eigen EQ-instellingen creëren en opslaan, waardoor ze het geluid precies naar hun voorkeur kunnen afstellen.

 

Lange Batterijduur

De Soundcore Space One biedt een indrukwekkende batterijduur, waardoor gebruikers tot 40 uur kunnen genieten van hun muziek met actieve noise cancelling ingeschakeld. Dit maakt de hoofdtelefoon ideaal voor lange reizen of intensief dagelijks gebruik.

 

Soundcore Space One

 

Prijs

De Soundcore Space One positioneert zich in de markt met een prijspunt van € 99,99 dat zowel concurrerend als aantrekkelijk is, gezien de reeks aan geavanceerde functies en de premium geluidskwaliteit die het biedt.  Dit maakt het een aantrekkelijke optie voor consumenten die op zoek zijn naar geavanceerde audiotechnologieën, zoals actieve noise cancelling en high-fidelity geluid, zonder de premium prijs die vaak geassocieerd wordt met producten van sommige andere topmerken in de audiowereld.

Conclusie

De Soundcore Space One biedt een combinatie van geavanceerde functies, premium geluidskwaliteit, en comfortabele ergonomie tegen een prijspunt dat hem sterk positioneert binnen de concurrerende markt van noise-cancelling hoofdtelefoons. In vergelijking met de concurrentie biedt de Space One een aantrekkelijk alternatief dat niet compromitteert op kwaliteit of prestaties, waardoor het een uitstekende keuze is voor consumenten die op zoek zijn naar waarde zonder de premium prijs.

3 reacties

 1. Dank voor de review. Ben verschillende reviews van dit model aan het checken. Je zou hem bijna kopen alleen maar omdat deze het verdient.

  Is het trouwens mogelijk de foto’s klikbaar te maken zoals in verschillende andere reviews gedaan wordt?

  En dat bokeh-effect is best mooi, maar bij de detail-shots zou ik persoonlijk liever gewoon een normaal effect zien.

  40 mm is overigens niet groot voor consumentenkoptelefoons. Het is eigenlijk zo ongeveer de standaard voor over-ear koptelefoons. Zowel goedkopere als duurdere.

  1. Een paar vragen trouwens. Je beoordeeld deze hetzelfde als de Space Q45. Ze zijn dus even goed? Ze kosten ook ongeveer hetzelfde, dus wat is precies het verschil in ervaring? Je zegt eigenlijk ook niets over hoe deze koptelefoon klinkt. Ik maak op dat hij goed is, maar niet wat voor geluidsstijl je hoort. Neutraal? Focus op detail? Bass-focus?

   1. Het is absoluut een goede koptelefoon. Wel is het geluid van de Space Q45 nog net wat rijker en voller. Op zich logisch want die zit als het gaat over prijs ook net een stapje hoger. Foto’s klikbaar maken zal ik nog even naar kijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.