Logo GadgetGear.nl
ring battery video deurbel pro 5
Picture of Jeroen van Wijngaarden
Jeroen van Wijngaarden

Review: Ring Battery Video Deurbel Pro

Jeroen van Wijngaarden beoordeelde namens GadgetGear de Ring Battery Video Deurbel Pro met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Gemakkelijke installatie
  • Uitstekende Accuduur
  • Scherp Beeldkwaliteit
  • Bewegingsdetectie en nachtzicht
  • Detectie functies

THE BAD

  • Formaat

Ring Battery Deurbel Pro Review

Ring heeft haar nieuwe Ring Battery Deurbel pro gelanceerd zoals wij al eerder berichtten op onze website. Wij mochten een exemplaar ontvangen en testen voor jullie. Lees hieronder de uitgebreide review en kom alle ins en outs te weten van deze nieuwe Ring Battery Video Deurbel Pro.

Unboxing

Het uitpakken van de Ring Battery Video Deurbel Pro is een ervaring op zich. De verpakking, die zowel compact en functioneel is, bevat alles wat je nodig hebt om de deurbel te installeren en te gebruiken. Naast de deurbel zelf, vind je in de doos een oplaadbare batterij, montagemateriaal, een USB-oplaadkabel, een montagebeugel, en een gebruiksaanwijzing. Ring heeft ook gedacht aan de kleine details, zoals een mini-waterpas en schroevendraaier, wat het installatieproces aanzienlijk vergemakkelijkt.

Over de indeling van de verpakking is ook nagedacht, alles past precies en hierdoor word er niet onnodig veel materiaal gebruikt voor de verpakking.

Design

Het ontwerp van de Ring Battery Video Deurbel Pro is zowel modern en strak waardoor het apparaat naadloos integreert in de esthetiek van vrijwel elk huis. De Ring Battery Video Deurbel Pro is qua maat het zelfde als haar voorganger maar blijft een stuk groter dan de bedraden versies. Dit komt natuurlijk door de accu.
Het voorpaneel van de deurbel is voorzien van de camera en een bewegingssensor, terwijl de onderkant de belknop huisvest, omgeven door een LED-ring die oplicht bij interactie.

 

Installatie

Over de installatie van de Ring Battery Video Deurbel Pro kan kort worden gesproken. Dit was zeer makkelijk en snel. Doordat er geen draden getrokken hoeven te worden kan je de deurbel op elke gewenst plek plaatsen. De handleiding die is meegeleverd is duidelijk en tijdens de installatie heb ik gebruik gemaakt van de app. In de app word je stap voor stap zo

 

Functies

als we gewend zijn van Ring door het gehele installatie proces heen geholpen.
Wat voor mij wel even wennen was is dat je de Ring Battery Video Deurbel Pro niet direct kan ophangen en gebruiken. Doordat de accu niet volledig opgeladen word geleverd word er geadviseerd om de accu minimaal 12 uur op te laden. Dus uitpakken opladen en daarna pas gebruiken.

De Ring Battery Video Deurbel Pro is uitgerust met een reeks geavanceerde functies die het niet alleen een slimme deurbel maken, maar ook een integraal onderdeel van je huisbeveiligingssysteem. Hieronder volgt een gedetailleerd overzicht van enkele van de meest opvallende functies:

1. 1080p HD Video met Nachtzicht

De deurbel levert 1080p HD-video, waardoor je duidelijk kunt zien wie er voor je deur staat, zowel overdag als ‘s nachts. De nachtzicht wordt mogelijk gemaakt door infraroodtechnologie, waardoor je zelfs in volledige duisternis goede beelden krijgt.

Zoals je in bovenstaande opname ziet neemt de ring battery video deurbel pro op zodra er beweging gedetecteerd word. Je kan zien dat er in het begin wat compressie in het beeld zit maar daarna stelt de camera zich scherp. De ring battery video deurbel pro kan gemakkelijk kleuren detecteren door het omgevingslicht, tijdens de opname schakelt hij over naar de infraroodcamera voor scherper beeld.

2. Tweewegs Audio met Ruisonderdrukking

Met de tweewegs audiofunctie kun je communiceren met bezoekers, ongeacht waar je bent. Deze functie is voorzien van ruisonderdrukkingstechnologie, waardoor het gesprek duidelijker is, zelfs in een lawaaierige omgeving.

3. Geavanceerde Bewegingsdetectie

De Ring Battery Video Deurbel Pro beschikt over aanpasbare bewegingszones, waardoor je specifieke gebieden voor je huis kunt selecteren die je nauwlettend in de gaten wilt houden. Je ontvangt meldingen wanneer er beweging wordt gedetecteerd in deze zones, waardoor je altijd op de hoogte bent van wat er voor of rondom je huis gebeurt.

4. Privacyzones en Audio Privacy

In de ring app kun je gemakkelijk privacyzones instellen, die bepaalde delen van het gezichtsveld van de camera kunnen uitsluiten van video-opname.

5. Vogelvluchtperspectief

Door gebruik te maken van zones voor zicht vanuit vogelperspectief, kun je met behulp van radartechnologie aangepaste bewegingszones met luchtkaartweergave instellen. Hiermee kun je nauwkeurigere meldingen ontvangen in combinatie met de bewegingszones van je camera. Zo ben je op de hoogte wanneer er iemand op je oprit staat, maar geen melding ontvangt van een voorbijganger op de stoep.

Wanneer de deurbelt beweging detecteert in een vogelperspectiefzone en ook binnen een van de bewegingszones van je camera, wordt er een bewegingsgebeurtenis geactiveerd. Als een beweging niet in beide zones wordt gedetecteerd, wordt deze genegeerd, waardoor je alleen meldingen ontvangt die voor jou van belang zijn.

7. Accuduur

de Ring Battery Video Deurbel Pro is voorzien van een oplaadbare, verwisselbare lithium-ionbatterij met een capaciteit van 5000mAh. Ik heb voor gebruik de accu 12 uur opgeladen en de deurbel in gebruik genomen. Na ongeveer 4.5 week kreeg ik een melding dat de batterij nog 20% was. Om op te laden moet je de accu met de bijgeleverde schroevendraaier verwijderen waardoor de deurbel offline gaat.
Het opladen duurde nu maar 4 uur en na het terugplaatsen van de accu is de deurbel direct weer online.
Kortom ik heb ongeveer elke 6 weken 4 uur waarin de deurbel dus niet gebruikt kan worden. In de app kan je echter het accu gebruik geheel naar eigen wens aanpassen. Dit hoe meer meldingen en hoe meer opties je gebruikt hoe sneller de accu leeg gaat.

ring battery video deurbel pro 9

8. Compatibiliteit met Slimme Thuisapparaten

Als onderdeel van het Amazon-ecosysteem kan de Ring Battery Video Deurbel Pro zonder problemen worden geïntegreerd met Alexa. Dit betekent dat je spraakopdrachten kunt gebruiken om de deurbel te bedienen.

9. Ring Protect Plan.

Voor gebruikers die nog een stap verder willen gaan in het beveiligen van hun huis, biedt Ring het Ring Protect-abonnement aan. Dit abonnement stelt gebruikers in staat om opgenomen video’s op te slaan, terug te kijken en te delen. Zo kun je belangrijke momenten vastleggen en bewaren, of bewijs verzamelen in geval van een beveiligingsincident.

Beeldkwaliteit

Een van de meest indrukwekkende kenmerken van de Ring Battery Video Deurbel Pro is de beeldkwaliteit. De 1080p HD-video zorgt voor heldere en scherpe beelden, waardoor je duidelijk kunt zien wie er voor je deur staat. Het nachtzicht wordt mogelijk gemaakt door infrarood LEDs, waardoor de beeldkwaliteit ook in het donker uitstekend is. Deze helderheid en scherpte zijn essentieel voor de veiligheid, aangezien ze helpen bij het identificeren van personen en andere belangrijke details.

Prijs

Met een prijs van 299,- euro biedt de Ring Battery Video Deurbel Pro een uitstekende waarde voor zijn prijs. Hoewel de kosten initieel hoger kunnen zijn dan sommige basismodellen en van concurrenten, rechtvaardigen de uitgebreide functies en de betrouwbaarheid van het merk de investering.

Conclusie

De Ring Battery Video Deurbel Pro is een uitstekende toevoeging aan het assortiment van slimme thuisbeveiligingsproducten.
Met zijn stijlvolle ontwerp, zijn zeer gemakkelijke installatie, hoogwaardige beeldkwaliteit, en een reeks van functies die zowel veiligheid als gemak bevorderen, is het een uitstekende keuze voor iedereen die zijn huis slimmer en veiliger wil maken. Hoewel de concurrentie in dit segment sterk is, onderscheidt de Ring Battery Video Deurbel Pro zich door zijn gebruiksgemak, integratie met andere slimme apparaten, en de betrouwbaarheid van het merk. Voor wie op zoek is naar een slimme deurbel die zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk is, is de Ring Battery Video Deurbel Pro een uitstekende keuze.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.