Logo GadgetGear.nl
milwaukee shockwave impact duty doppen adapters hex img20240317123645 kopie
Foto van Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Milwaukee Shockwave Impact Duty Doppen Adapters Hex (4932 4792 28)

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de Milwaukee Shockwave Impact Duty Doppen Adapters Hex met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Doen exact wat ze moeten doen
  • Doppen blijven goed vast zitten

THE BAD

  • Geen duurzame verpakking

Soms kan een handige gadget heel eenvoudig zijn. Jaarlijks stoor ik me wanneer ik in de kou mijn wielen aan het vervangen ben. De doppen, de sleutels, de wielen zelf. Alles is koud en het is veel draaiwerk met mijn doppenset. Dat terwijl ik ook prachtige gereedschappen als de Skil CA 3085 XP heb liggen, waarmee ik in ieder geval de doppen grotendeels kan los, en vastdraaien.

Skill biedt zelf geen Hex naar SQ-adapters aan. (Hex staat voor hexagoon of zeskant, terwijl SQ staat voor square of vierkant). Maar ik vond onlangs de Milwaukee Shockwave Impact Duty Doppen Adapters Hex set. Tijd om te kijken of deze adapters in staat zijn om mijn wiel verwisselklus een stuk comfortabeler te maken. We hebben immers twee wagens waar onderhand weer de zomerwielen onder kunnen.

Unboxing

Tsjah, zo’n unboxing stelt hier niet heel veel voor natuurlijk. De drie bits zitten enigszins rommelig vacuümgetrokken op een stukje karton. Het mag niks kosten en dat is prima. Maar plastic en karton zijn nauwelijks van elkaar los te trekken en dat is verre van duurzaam. Dikke duim omlaag voor de verpakking.

milwaukee shockwave impact duty doppen adapters hex img20240317123604 kopie

Ontwerp

Milwaukee is erg sterk aanwezig met haar Impact Duty accessoires. Allemaal herkenbaar door een rood ‘kraagje’ om de bits met daarop het Milwaukee merk gedrukt. De onderkant is het standaard hex formaat, maar de bovenkant bestaat uit een metalen blok op het 1/2, 1/4 of 3/8 standaardformaat. Niet geheel toevallig, alle drie de maten dat mijn merkloze doppenset ook gebruikt. In ieder blok zit een geveerde kogel die ervoor zorgt dat jouw dop niet van het blokje valt. Deze levert voldoende weerstand om de doppen vast en los te voelen klikken.

Praktijkervaring

Ik heb inmiddels niet alleen onder twee auto’s de wielen verwisseld, maar ook al wat e-bikes voor tests in elkaar gezet met dit setje adapters. De doppen komen altijd netjes los, waar mijn ratels juist een speciale ‘release’ knop hebben om de doppen los te laten. Dit werkt gewoon lekker vlot. Wel zou ik iets meer lengte gewaardeerd hebben tussen het gereedschap en de dop. Maar ik snap ook dat de overbrenging door een heel dun stuk metaal wordt gedaan, daar zit veel risico tot torderen en daarmee breken. Dus we snappen dit wel. Toch vraag ik me wel af, even wegdekend van conventies, zou het niet interessant zijn om voor powertools een grotere vatting dan 1/4 Hex voor dit soort toepassingen te nemen.

milwaukee shockwave impact duty doppen adapters hex img20240317123710 kopie

Conclusie Milwaukee Shockwave Impact Duty Doppen Adapters Hex

De Milwaukee Shockwave Impact Duty Doppen Adapters Hex set bevat voor mij, en vast voor vele anderen, exact de formaten om de meeste doppen te kunnen gebruiken in combinatie met (andere) hand- en powertools. In mijn toch wat beperkte test (heb er niet dagelijks veel werk voor) volstaan ze prima.

Verantwoording: Natuurlijk gebruik ik een momentsleutel om te zorgen dat mijn wielen met voldoende kracht (maar ook niet teveel) vast zitten onder de auto.

Milwaukee Shockwave Impact Duty Doppen Adapters kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.