Logo GadgetGear.nl
ACT USB-C Dual M.2 SSD Docking Clone Station (AC1502) In gebruik
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Review: ACT USB-C Dual M.2 SSD Docking Clone Station (AC1502)

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de ACT AC1502 met 5 sterren.

THE GOOD

  • Lekker zwaar
  • Kan solo data verplaatsen
  • Lekker vlot
  • Met lange USB-C kabel

THE BAD

Afgelopen week las je al over een USB-C docking oplossing om jouw NVMe SSD’s toegankelijk te maken op jouw computer. Met de USB-C Dual M.2 SSD Docking Clone Station gaat het Nederlandse ACT een stapje verder. Je kunt niet alleen twee drives koppelen, je kunt zo ook zonder tussenkomst van een computer laten klonen.

Unboxing

In de verpakking zit het docking clone station zelf, samen met minimale documentatie en een 80CM USB-C naar USB-C kabel die geschikt is voor de transfer speeds die deze docking nodig heeft. Ook zit er een adapter in voor stroom, die ook gebruik maakt van een USB-C aansluiting op de docking clone station. Je hebt dus alles om meteen aan de slag te kunnen.

ACT USB-C Dual M.2 SSD Docking Clone Station (AC1502) verpakking

Ontwerp

Qua ontwerp is rekening gehouden met voldoende ruimte om ook SSD’s met heatsync te kunnen plaatsen. Denk aan de WD _Black SN750. Er is gekozen voor glanzend plastic aan de bovenkant en het blok voelt lekker zwaar aan, waardoor het stabiel op je bureau staat.

Compatibiliteit

Je kunt de USB-C Dual M.2 SSD Docking Clone Station gebruiken voor alle NVMe SSD’s met een M Keu en B+M Key. Met en zonder heatsync. Oude B Key SSD’s kunnen helaas niet op deze docking oplossing gebruikt worden. Deze ‘key’ betreft de inkeping op de drive.

ACT USB-C Dual M.2 SSD Docking Clone Station (AC1502) In gebruik

Prestaties

Het direct klonen op de drive verloopt buitengewoon eenvoudig. Je zet de twee drives erop en klikt op klonen. Met behulp van vier status LED’s, zie je hoe ver het proces is. Branden alle vier de LED’s, dan is het klonen klaar. Je hebt dus geen speciale software nodig zoals van Acronis en dat is wel zo comfortabel.

Gebruik je hem als dock om de data op de drives te benaderen, verschijnen die keurig in zowel macOS als onder Windows. Als jouw USB-driver het ondersteunt, kun je tot 10GB per seconde verplaatsen. Hiervoor maakt hij gebruik van USB 3,2 Gen2.

Conclusie ACT USB-C Dual M.2 SSD Docking Clone Station

Bij ACT zijn ze goed in het produceren van eenvoudige, maar handige tools die precies doen wat ze zeggen. Ook hier is dit weer het geval. Nu had ACT nog de plank mis kunnen slaan met het gebruik van status LED’s, maar ook dat is een duidelijk verhaal. Logisch dus dat we de ACT USB-C Dual M.2 SSD Docking Clone Station met goud belonen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.