Logo GadgetGear.nl
PS5 controller
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

PS5 Pro wordt 5x Sneller

Gaat Sony dan toch de genadeklap richting Xbox brengen dit jaar? Eind van het jaar zou volgends het geruchtencircuit de nieuwe PS5 Pro eindelijk in de winkel liggen. En die zou naar verwachting 5x krachtiger zijn dan het huidige model.

De interne studios van Sony zouden al langer over de developer kit beschikken, maar ook externe studios zouden twee maanden geleden hun kits ontvangen hebben. Deze zou over 67 teraflops aan rekenkracht beschikken. De huidige generatie PS5 werkt nog met net iets meer dan 10 teraflops. Deze extra rekenkracht wordt ook gebruikt voor ‘Super Spectral Super Resolution’. Een beeldtechnologie die 8K gaming mogelijk maakt. Sony is met Samsung een van de weinige merken die echt 8K TV’s produceert voor de massa. Daar er nog nauwelijks wat te zien is op 8K, zou de PS5 Pro ook die verkopen weleens flink kunnen boosten.

PS5 Pro kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Eén reactie

  1. My god. Check ke nieuws wat beter… ps5 pro wordt niet 5x sneller…
    Ken je het verschil tussen 16 bit floating points en 32 bit floating points? De.k je sat je dat letterlijk kan vergelijken?
    Ps5 pro is 33,5 TF ten opzichte van 10,7 TF van ps5… en zelfs dat cijfer kan je niet lineair vergelijken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.