Logo GadgetGear.nl
Intel Arc
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Intel, ARM en Google trekken op tegen Nvidia’s dominantie in AI

Als het om AI gaat, is Nvidia inmiddels een dominante partij geworden. Met haar GPU’s, NPU’s en software suites kunnen partijen niet om de groene reus heen. Intel, ARM en Google komen nu met een plan om open source software te gaan bouwen voor AI, om daarmee de afhankelijkheid van Nvidia te verbreken.

Het nieuwe project zal worden ondergebracht in de Unified Acceleration Foundation en de software gaat UXL heten. UXL moet een tussenlaag vormen die het mogelijk maakt om dezelfde AI-software op iedere vorm van hardware te kunnen draaien. Daarmee is het de directe tegenhanger van Nvidia’s CUDA, dat alleen op Nvidia hardware draait. Intel’s werk aan OpenAI zal de basis vormen voor UXL.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.