Logo GadgetGear.nl
HBO Max
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

HBO Max gaat in juni veranderen

Het zat er al een tijdje aan te komen. Wereldwijd gaat HBO Max over in Max… Behalve hier in Nederland, want dat heeft Omroep Max geblokkeerd. Hier blijven we dan ook de naam HBO Max houden, maar verder zal er veel veranderen aan de streamingdienst.

De reden dat HBO Max de veranderingen doorvoert, is de overnamestrategie van het moederbedrijf. Deze is samen gegaan met de maatschappij achter Discovery+ en samen kunnen de netwerken veel meer bieden dan het huidige aanbod series en films. Discovery is namelijk ook eigenaar van Eurosport en bezit daarmee veel sportrechten. Daarmee heeft HBO Max een antwoord op zowel Disney’s ESPN als ViaPlay en SkyShowtime met haar Sky Sports.

Content Boost

Het resultaat is een content boost op het platform. Deze sportzomer kun je de Olympische Spelen van Parijs verwachten op de streamer, maar ook alle series van kanalen als TLC, Animal Planet, Operah Winfrey Network, FitTV en de vele Discovery kanalen. Warner Bros. trok sinds de lancering al heel veel content terug van het platform. Nu lijkt het juist weer te gaan investeren.

Abonnementen boost

Maar dat komt allemaal niet voor niks jouw kant op. Het goedkoopste abbonement zal vanaf juni reclame bevatten en downscalen naar FullHD. Je kunt dan op maximaal 2 apparaten tegelijk kijken. Ook kun je niets downloaden voor bijvoorbeeld in het vliegtuig.

Het standaard abonnement laat maximaal 30 downloads toe en is verder hetzelfde, maar dan zonder reclame. Het premium abonnement laat je 4 apparaten tegelijk gebruiken en op 4K resolutie kijken. Je kunt 100 downloads openzetten.

Wie de sportzomer wil beleven, betaalt ook extra. Eurosport wordt een Sport add-on. Daarmee kun je op twee apparaten tegelijk streamen.

De kosten van de nieuwe abonnementen zijn niet bekend. Ook weten we niet hoe abonnementhouders van het eerste uur worden overgezet. Die genieten nu nog een flinke korting en hebben een abonnement dat nog het meest gelijkend is met het nieuwe Premium abonnement.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.