Logo GadgetGear.nl
Tivoli Audio Songbook
Picture of Roy Christiani
Roy Christiani

Tivoli Audio introduceert twee nieuwe modellen

In 2004 bracht Tivoli Audio een compacte AM/FM-klokradio op de markt met de naam de SongBook. Nu ruim 19 jaar is de Songbook herboren in de vorm van twee nieuwe Bluetooth-aangedreven draagbare luidsprekers: de SongBook en de SongBook Max.

Songbook een vette boombox uit de jaren 90

Deze nieuwe creaties lijken echter in niets meer op de vroegere variant. Zie het als een waanzinnige vette boombox uit de jaren 90 die in een nieuws jasje is gegoten uitgerust is met de techniek van nu. De Songbook en Songbook Max zijn verkrijgbaar in twee kleurcombinaties: crème/bruin en retro-avocado groen. De SongBook kost $449 en de SongBook Max $599.

Tivoli Audio Songbook
Tivoli Audio Songbook

Tivoli Audio Songbook een spatwaterbestendingen speaker

Beide luidsprekers zijn uitgerust met handige draaghendels en hebben een IPX4-classificatie voor spatwaterbestendigheid, waardoor ze ideaal zijn voor gebruik in een vochtige omgeving. De SongBook weegt circa 3 kilo en de SongBook Max is nog zwaarder met 5,2 kilo. Dit maakt dat beide devices op het eerste oog minder geschikt zijn om overal mee naar toe te nemen.

Tivoli Audio Songbook
Tivoli Audio Songbook

De SongBook is goed voor een vermogen van 40 watt die tot stand komt door een 8,9 cm grote driver en een 8,89 grote woofer. Zoals je waarschijnlijk al verwachte is de Songbook Max met 50 watt aan vermogen net iets krachtiger.  De max is in tegenstelling tot de “normale” Songbook dan ook uitgerust met meer maar ook grotere drivers. Zo is de max uitgerust met een 10,16 cm midrange driver, een 10.16 cm subwoofer en 1,9 cm grote tweeter.

Tivoli Audio Songbook
Tivoli Audio Songbook

De Songbook, een draagbare speaker.

Wat deze draagbare luidsprekers echt onderscheidt, is hun vermogen om als versterkers te fungeren, wat vrij ongebruikelijk is. De 1/4-inch analoge ingang aan de voorkant van de luidsprekers kan worden omgeschakeld tussen line-in en versterkermodi. In de versterkermodus bieden ze preamp-functionaliteit, wat handig kan zijn voor het aansluiten van draaitafels of zelfs elektrische gitaren. Een andere unieke eigenschap is de aanwezigheid van handmatige EQ-regelaars met drie banden.

Tivoli Audio Songbook
Tivoli Audio Songbook

Beide luidsprekers bevatten een oplaadbare lithium-ionbatterij die goed is voor 10 uur gebruik. Opladen kan via de USB-C-poort aan de achterkant van de luidsprekers, en ze ondersteunen USB-C PD-opladen bij 5, 9 en 15 volt.

Tivoli Audio Songbook
Tivoli Audio Songbook

Het belangrijkste verschil tussen de twee modellen, naast hun grootte, gewicht en vermogen, is de FM-radio in de SongBook Max (en DAB+ radio voor markten waar deze dienst beschikbaar is). Hoewel de Max dezelfde grote afstemknop heeft als Tivoli’s klassieke Model One Radio, is deze gekoppeld aan een digitale tuner. Dit maakt het mogelijk om vijf radiopresets en een scan-knop op het bovenpaneel van de Max te hebben. Bovendien heeft de Max een uitschuifbare antenne aan de achterkant voor een betere ontvangst.

De Songbook en Songbook Max zijn leverbaar vanaf 15 november 2023 voor respectievelijk € 499,- en € 699,- euro.

Eén reactie

  1. Mooie combinatie tussen retro en modern design die Tivoli-producten. Nooit ervaring mee gehad helaas.En ze kosten genoeg. Ben benieuwd hoe goed ze zijn..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.