Logo GadgetGear.nl
OpenAI Sora voorbeeld
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

OpenAI komt met generatieve videotool Sora

OpenAI is verre van de eerste die het doet, maar van Dall-E heeft OpenAI zeker geleerd. Dall-E is de generatieve plaatjestool van OpenAI die sterk achterloopt op wat andere ontwikkelaars weten te bouwen, en ook echter lijkt te blijven lopen. Met Sora lijkt OpenAI niet de eerste te willen zijn, maar meteen wel een heel goede tool neer te zetten.

OpenAI publiceerde demomateriaal van Sora op X, dat laat zien waar de AI nu al toe in staat is. We zien op de video prachtige beelden in hoge resolutie. Wie een abonnement heeft op Sora moet op korte termijn al in staat zijn om video’s van maximaal 1 minuut te renderen. Maar… voorlopig mag niet iedereen gebruik maken van Sora. Het gebruik wordt beperkt tot wetenschappers die zo ook de risico’s van Sora in kaart kunnen brengen. De gewone gebruiker moet waarschijnlijk nog enkele maanden wachten op toegang.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.