Logo GadgetGear.nl
Star Wars Jedi Survivor
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Na LEGO krijgt ook Disney een eigen FortNite universum

Disney kondigde gisteren een investering van 1,5 miljard aan om een eigen universum op te laten bouwen op basis van FortNite van Epic Games. Daarmee gaat Disney speelgoedfabrikant LEGO achterna.

Spelers in het Disney universum moeten in staat zijn om zelf content te maken met de game. Daarbij kunnen alle Disney franchises, dus ook Star Wars en Marvel, gecombineerd worden. Uiteraard probeert Disney haar investering terug te verdienen met in-game aankopen.

Hoewel Disney al veel meer investeringen in gaming heeft gedaan, noemt Disney CEO Bob Iger dit Disney’s grootste investering in gaming ooit. De investering is ook zo groot dat er verschillende overheden zijn die hier nog toestemming voor moeten geven. Wat klinkt alsof het meer dan alleen een opdracht tot ontwikkeling van een game is, maar ook echt een investering in Epic zelf. Sony en LEGO investeerden vorig jaar beiden een miljard in Epic Games.

Een cross-over tussen LEGO en Disney zou met deze deal ook nog eens plaats kunnen vinden. Veel Disney properties hebben al een serie LEGO games gekregen. Het zou dus goed kunnen dat we in LEGO FortNite ook meer Disney karakters gaan zien.

Ondertussen ligt Disney’s Bob Iger nog altijd onder vuur omdat het financieel niet goed gaat met het bedrijf. Ondanks dat de twee het ontkennen, gaan er ook al langer geruchten over een eventuele overname vanuit Apple, dat met Disney het portfolio van haar TV en muziekdiensten enorm kan versterken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.