Logo GadgetGear.nl
Google Pixel Tablet
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

IDC: Tabletverkopen op niveau van 2012

Sinds de lancering van de eerste tablets is al bekend dat de vervaningstermijn van een tablet veel langer is dan van een smartphone. Die termijn waarna we een tablet vervangen lijkt verder op te lopen en de behoefte naar tablets in het algemeen lijkt ook steeds lager te worden.

Belangrijk is dat de grens tussen tablet en laptop steeds meer vervaagt. Daarom rekent IDC enkel apparaten tot tablet die voornamelijk bestaan uit een groot touchscreen en die werken op iOS en Android.

In 2023 leverden fabrikanten volgens IDC nog maar 129 miljoen tablets af. Ruim 25 miljoen minder dan het jaar ervoor. Daarbij waren de Huawei, Xiaomi en Lenovo, allen Chinees, de enige fabrikanten die groei in afzet vertoonde. Apple blijft gewoon marktleider, gevolgd door Samsung.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.