Logo GadgetGear.nl
Jabra Elite Active 75T
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Google’s Gemeni AI wordt voorbereid voor hoofdtelefoons

Zoals je Google Assistent gebruikt op jouw headset, zo zou je binnenkort ook Google’s AI Gemeni kunnen aanroepen. Gemeni is de nieuwe naam voor Google’s AI Bard en wordt volgends 9to5Google voorbereid voor gebruik op de hoofdtelefoon.

Dat Gemeni op den duur Google Assistent moet vervangen is geen verrassing. Zeker nu OpenAI’s ChatGPT standaard al onderdeel van Windows computers uitmaakt met Microsoft CoPilot, zullen de techgiganten op den duur in een race geraken om de eigen slimme assistenten met AI uit te rusten. Zo bracht Microsoft haar slimme assistent Cortana al eerder naar het graf toen het ging investeren in OpenAI. Ook Amazon speelt al met AI, net als Meta. De grote achterblijver in het verhaal lijkt nog altijd Apple te zijn.

Wel is nog de vraag of Google haar Gemeni zal beperken tot eigen Pixel headsets of dat merken als Jabra, B&O en anderen ook gebruik mogen gaan maken van de AI.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.