FairPhone 4
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Fairphone 4 krijgt software update voor haar cameraprestaties

Het idee van de Fairphone is nog altijd dat je hardware tussentijds kunt vervangen en wellicht upgraden. Maar de update van haar camera komt ditmaal toch vooral via een software update voor de Android smartphone.

Fairphone heeft naar eigen zeggen veel negatieve feedback op de cameraprestaties van de Fairphone 4 uit 2021 gekregen, waardoor het team opnieuw naar de software is gaan kijken. Met de nieuwste softwareversie voor de smartphone worden de prestaties van de camera bij weinig licht toch flink verbeterd. Volgends eigen zeggen. Er wordt een nieuwe ‘supernachtmodus’ toegevoegd. Ook zou de scherpte van de foto’s toenemen. Tenslotte is de scene herkenning in de AI verbeterd. Waarschijnlijk zijn een deel van deze verbeteringen afkomstig van de ontwikkelingen die het team heeft moeten maken voor de Fairphone 5 dat in augustus van 2023 al op de markt kwam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.