Logo GadgetGear.nl
Fairphone 5
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Dit is de Fairphone 5

Het Nederlandse Fairphone heeft een nieuwe, duurzame smartphone gepresenteerd. De Fairphone 5 bestaat niet alleen uit heel veel vervangbare onderdelen, maar krijgt ook softwareondersteuning tot 2031.

In totaal kun je bij de Fairphone 5 tien onderdelen zelf vervangen. Het gaat om camera’s, de USB poort, batterij en andere slijtage gevoelige onderdelen van de smartphone. Fairphone claimt ook dat het gebruikte lithium in de batterij nu uit een eerlijke bron komt en dat het goud via het fairtrade programma is gewonnen. Voor het hele toestel is voor 70% aan gerecyclede materialen gebruikt.

Fairphone 5 Onderdelen

Duurzaamheid zit ook in een laag stroomverbruik. Hiervoor is de Qualcomm QCM6590 chipset gekozen door de fabrikant. Niet krachtig, wel zuinig en voorzien van 5G en WiFi 6E ondersteuning. Dus prima voor iedereen die geen power user is met zijn of haar smartphone. Voor de camera’s is gekozen voor 50 megapixel Sony modellen. Prima voor de gemiddelde gebruiker. Bovendien kun je het toestel nu ook in de regen gebruiken door de IP55 classificatie. Het display meet 6,5 inch en draait op maximaal 90Hz. Je krijgt 8GB werkgeheugen, 256GB opslagruimte en een 4.200mAh batterij.

De Fairphone 5 gaat 14 september in de verkoop voor €699.

Fairphone 5 kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.