Logo GadgetGear.nl
Dyson SuperSonic r Luchtstroom
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Dyson’s Pro föhn maakt niet langer gebruik van air multiplier technologie

Toen ik nog wat meer haar had, mocht ik met veel plezier in 2017 de Dyson SuperSonic föhn reviewen. Lang bleef deze overeind in het assortiment van Dyson, maar nu is er een meer compacte versie voor de professional met een opvallende wijziging in het ontwerp.

De Dyson SuperSonic föhn viel op door de ringvormige luchtuitlaat van de föhn. Deze maakte gebruik van het air multiplier effect dat we kennen van de ventilatoren van Dyson. Toch laat Dyson dit effect los om tot een veel compactere föhn te komen.

Nieuwe vorm, nieuwe mogelijkheden

De nieuwe föhn heet de Dyson SuperSonic r, gevormd naar precies die letter van het alfabet. Het nieuwe ontwerp is 30% kleiner en 20% lichter dan het origineel. Met name dat laatste is voor de professional natuurlijk wel heel fijn. Nu het air multiplier effect weg is, krijgt Dyson ook meer controle over de temperatuur van de lucht die voor uit de föhn komt. Bij het oude model heeft de temperatuur van de omgevingslucht impact op de uiteindelijke temperatuur van de luchtstroom.

Dyson SuperSonic r Moodshot

De vorm is ook echt aangepast op het ‘niet’ zelf gebruiken van de föhn. De knoppen zitten logisch voor extern gebruik, waar ze misschien wat onhandiger zijn voor iemand die zichzelf probeert te föhnen. Ook is het luchtfilter nu verplicht om aangesloten te hebben. Deze voorkomt vervuiling van het systeem door bijvoorbeeld haarspray.

Slimme opzetstukken

De Dyson SuperSonic r komt met een serie slimme opzetstukken. Deze zijn voorzien van RFID technologie. Deze zorgt ervoor dat de föhn weet welk opzetstuk is geplaatst om de eigenschappen van de föhn hierop aan te passen. Deze kun je eventueel via de app aanpassen.

Dyson SuperSonic r

Beschikbaarheid

De Dyson SuperSonic r föhn komt voor professionals beschikbaar voor €549 na inschrijving op de wachtlijst.

Dyson SuperSonic kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.