DOOM x Husqvarna
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Dreamhack: DOOM nu speelbaar op Husqvarna robotgrasmaaiers

Je wilt het waarschijnlijk niet spelen, maar het is wel heel leuk dat het kan. Als je je echt verveelt en jouw smartphone niet kunt vinden, kun je voortaan DOOM (1993, id Software, Microsoft) spelen op jouw Husqvarna robotgrasmaaier.

Husqvarna onthulde de mogelijkheid om DOOM te spelen op haar robotgrasmaaiers tijdens Dreamhack 2023. In eerste instantie ging het om een techdemo om te laten zien waartoe de chipset van de robotgrasmaaiers toe in staat is. Daarbij ging het zelfs om een multiplayer demo. Voor eigenaren van Automower NERA grasmaaierrobots die dit ondersteunen, biedt Husqvarna het nu aan om deze zomer ook DOOM te spelen. Tussen april en september is de game te downloaden voor de circa 30.000 eigenaren van de machine. Daarna verdwijnt deze weer.

Leuk detail, er is een echte lijst van ‘things that run DOOM’. Daarop wordt bijgehouden welke hardware hier krachtig genoeg voor is. Op de lijst staan ook apparaten als grafische rekenmachines, maar ook geldautomaten. Dit is mogelijk omdat id Software in 1997 de source code van de game open source heeft gemaakt. Dat is slechts vier jaar nadat de game werd gelanceerd en een enorm succes werd. De makers van de game vonden op dat moment dat de game genoeg had opgeleverd en gunde het de community om DOOM verder te brengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.