Picture of Dennis van Dijk
Dennis van Dijk

Deze gadgets mogen niet ontbreken in je auto

Gadgets kunnen je leven verrijken, ook achter het stuur. Als je de juiste gadgets in de auto hebt, kun je de dagelijkse autorit een stuk aangenamer maken. Er bestaat heel wat onnodige troep, maar daar vallen onderstaande gadgets zeker niet onder. De gadgets die we hier bespreken, mogen niet in je auto ontbreken.

Bluetooth transmitter

Als je geen bluetooth in je auto hebt, is hier een handige en snelle oplossing voor te bedenken. Je kunt namelijk een apparaatje in de 12V sigarettenaansteker stoppen waarmee je wel bluetooth krijgt. Vaak hebben dit soort gadgets ook één of meerdere USB-aansluitingen, FM-radio en belfunctionaliteit om het feest compleet te maken. Zo kun je vlekkeloos je eigen muziek afspelen vanaf je telefoon.

Dashcam

Met alle voordelen die gepaard gaan met een dashcam, mag deze gadget eigenlijk niet meer uit je auto ontbreken. Als jijzelf of een andere weggebruiker in jouw buurt op een of andere manier in de problemen komt, heb je dit op camera. Dit kan de redding in nood blijken in het geval van een ongeluk, misdrijf of verzekeringsfraude. De camera vertelt altijd de waarheid. Je kunt alleen een dashcam voor nemen, maar met een camera achterop heb je alle hoeken in beeld. Er is een breed aanbod aan dashcams; merken als Garmin, Nextbase en AZDome behoren tot de beste.

Elektrische ijskrabber

De winter zit eraan te komen en dat betekent krabben geblazen. Heb je geen zin om je BMW X1 telkens met de hand ijsvrij te maken, dan heeft Kärcher (natuurlijk) de oplossing. Het elektronicabedrijf met de kenmerkende gele producten heeft sinds enige tijd een elektrische ijskrabber in het gamma. Deze heeft zes kunststof bladen die in rap tempo het ijs van de ruiten krabben. Met een volle accu is de ijskrabber meerdere keren te gebruiken voordat je deze weer dient op te laden.

Flitsmeister

Je kent Flitsmeister vast wel als een handige app die je helpt flitspalen te vermijden en je op de hoogte houdt van de verkeerssituatie. Maar wist je dat het Nederlandse bedrijf ook gadgets maakt die je in je auto kunt plaatsen? Die gadgets heten ‘One’ en ‘Two’, waarbij laatstgenoemde meer functionaliteit en een hogere prijs heeft.

In principe werken ze hetzelfde als de app, maar dan automatisch. Als je gaat rijden, starten ze vanzelf op en paren ze met de app om je zo te ondersteunen tijdens de autorit. Je kunt ze eenvoudig aan het dashboard bevestigen.

Jumpstarter

Een goede gadget is praktisch en dat maakt dat de jumpstarter dit rijtje haalt. Als je auto een keer niet wil starten, omdat de accu leeg is, kan een jumpstarter je uit de brand helpen. Hiermee kun je in je eentje de auto opnieuw aan de praat krijgen. Je hoeft alleen de startkabels op de juiste plek te zetten, het ding te activeren en je kunt weer op weg. Overigens is een beetje jumpstarter vaak voorzien van extra functies, zoals een bandenpomp of telefoonoplader. Daar heb je wat aan.

Telefoonhouder met draadloos opladen

De meeste mensen hebben wel een telefoonoplader in de auto. Zonder kun je eigenlijk niet meer. Maar vaak zijn dit opladers met bedrading, dat kan nog flink onhandig zijn. Gelukkig zijn er ook speciale telefoonhouders die je telefoon kunnen opladen. Deze bestaan in allerlei soorten en maten, bijvoorbeeld ook met MagSafe-compatibiliteit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.