Logo GadgetGear.nl
Samsung Galaxy S24 Camera
Picture of Dennis van Dijk
Dennis van Dijk

Samsung S24; Een gadget om naar uit te kijken?

Een nieuw jaar, dus tijd om vooruit te kijken. Wat gaat er allemaal op de markt komen omtrent gadgets, technologie en producten? Voor de eerste innovatie hoeven we niet lang rond te kijken, want op 17 (of 18) januari staat de eerste lancering al gepland. En dat is die van de Samsung Galaxy S24 serie! Ook Samsung heeft de kunst van mysterie creëren omtrent een lancering inmiddels omarmt. Maar óók het lekken van de eerste informatie is iets wat Samsung inmiddels heeft getroffen. De geruchtenmachine draait dan ook volop en de eerste innovaties lijken dan ook met een zekere mate van betrouwbaarheid duidelijk te worden. Of aan de hand van deze eerste signalen de Samsung S24 een apparaat is om naar uit te kijken? Lees snel verder.

Het uiterlijk

Allereerst het uiterlijk van de Samsung S24 serie. Zoals ook bij de S23 serie zal ook deze lijn bestaan uit drie modellen, namelijk een standaard model en een plus en ultra variant. Qua afmetingen zal het niet veel verschillen van de voorgangers, maar qua kleur wel. Naast zwart en grijs is de S24 waarschijnlijk ook verkrijgbaar in geel en paars. Of dit voor alle modellen geldt is nog niet duidelijk. Daarnaast zal de Ultra vervaardigd worden in ijzersterk titanium, wat de telefoon een zeer stootbestendig karakter meegeeft. Ook zijn alle drie de modellen waterdicht (IP68) en waarschijnlijk iets dunner dan eerdere versies. De prijzen zijn vermoedelijk ook even hoog als de S23 serie bij zijn lancering, zeker wanneer je een Samsung S24 abonnement afsluit is dit prima te betalen. Zowel voor de zakelijke als privé gebruiker.

De binnenkant

De grootste innovaties zitten bij nieuwe lanceringen natuurlijk vaak op het gebied van de binnenkant. Wat kunnen deze telefoons wat de voorgangers nog niet lukte. De S24 Ultra is voorzien van een 6.8 inch QHD+ scherm met 2600 nits, 200MP hoofdcamera met 8K-video en die 2, 3, 5 en 10x optisch kan inzoomen, tot 100x digitaal. Daarmee lijkt er wel echt een verbeteringsslag gemaakt te zijn qua kwaliteit van het scherm. Qua werkgeheugen kun je rekenen op  12GB aan RAM en 256 of 512GB aan opslaggeheugen, en de Ultra is voorzien van een 5000mAh batterij met 0-65% opladen in 30 minuten.

Dan de meest voordelige variant uit de lijn, namelijk de standaard basic S24. Deze is voorzien van een 6.2 inch FHD+ scherm met 2600 nits helderheid, een 50MP hoofdcamera met 8K-video en die 2 en 3x optisch kan inzoomen, tot 30x digitaal. Met een 8GB aan RAM geheugen en 128 of 256GB aan opslaggeheugen is het een meer dan prima basis om vanuit te werken. Ook heeft het toestel een 4000mAh batterij die 0-50% kan opladen in 30 minuten.

Ten slotte de Plus S24. Deze is voorzien van een 6.7 inch QHD+ scherm met 2600 nits, 50MP hoofdcamera met 8K-video die 2 en 3x optisch inzoomen, tot 30x digitaal, en een 12GB aan RAM + 256 of 512GB aan opslaggeheugen. Met 4900mAh batterij met 0-65% opladen in 30 minuten is hij perfect voor de zakelijke gebruiker.

Dus of de Samsung S24 een telefoon is om naar uit te kijken? Met grote zekerheid valt wel te stellen dat dit het geval is. Wanneer men er rekening mee houdt dat dit alleen nog maar geruchten zijn, dan belooft het weer een mooi kunstwerkje binnen de Samsung collectie te worden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.