Logo GadgetGear.nl
Samsung Galaxy S23 Series
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Samsung smartphones communiceren binnenkort ook per satelliet

De Samsung Galaxy S24 series gaat waarschijnlijk een belangrijke inhaalslag maken op Apple en de Bullit Group (Motorola en CAT). Ook Samsung wil aan gaan bieden dat haar gebruikers in geval van nood via satellieten kunnen communiceren.

Dit liet Samsung weten tijdens een grote beurs in Zuid-Korea. De optie werd stiekem al op de S23 verwacht, maar Samsung was waarschijnlijk niet ver genoeg met de ontwikkeling van de smartphone.

Bellen via satelliet is vooralsnog lastig, maar wel een mogelijkheid die we op niet al te lange termijn verwachten. Satellieten worden steeds lager in een baan rond de aarde geplaatst, waardoor je ook met de relatief kleine antennes van smartphones communicatie kunt opzetten. Vrijwel alle marktspelers zijn nu dus nog niet verder dan SMS.

De komst van een dergelijk netwerk maakt het mogelijk voor merken om wereldwijd opererende telecomproviders op te zetten zoals Nokia (HMD) nu al doet als een soort roaming provider op bestaande netwerken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.