Flagship Store Ahmedabad
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Netjes! OnePlus tekent ook licentieovereenkomst voor Nokia patenten

Goed nieuws. Hoewel OnePlus blijft, net als Oppo, in Europa aanwezig. In diverse landen was Nokia bezig met een patentstrijd tegen Oppo dat er onder anderen toe leide dat Oppo smartphones uit Duitsland verbannen werden. Waarschijnlijk ook de reden dat OnePlus nog wel top smartphones naar Europa bracht, maar Oppo haar vlaggenschepen in Azië hield.

Na Oppo, tekent ook Oppo-dochter OnePlus een contract met Nokia om de patentstrijdbijl te kunnen begraven. Ook hier gaat het waarschijnlijk om een deal die niet alleen betrekking op huidige en toekomstige modellen heeft, maar ook oudere modellen. Goed nieuws, want zonder Oppo en OnePlus zouden de smartphone schappen wel heel leeg raken. Zeker gezien Nokia zelf vrijwel niets te bieden heeft in het hogere segment.

Eén reactie

  1. Oppo heeft gewoon een marktstrategie waarin ze voor Europa OnePlus aanhouden en voor andere markten weer Oppo. Ze gaan niet dezelfde toestellen in dezelfde markten voeren als daar geen vraag naar is.

    Overigens is dit natuurlijk niet ‘netjes’, maar gewoon de norm voor hoe je zaken doet. Als je ermee wegkomt doe je het lekker niet, zo niet, dan betaal je, mits het om een belangrijke markt gaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.