Picture of Zeeman Albert
Zeeman Albert

Nederlandse Startup/kickstarter Nuwa Pen haalt 1,5 miljoen investering op in USA

Er zijn veel digitale pennen geweest en allemaal zijn ze verdwenen. Van onbekende startups tot Cross. Ze hebben t allemaal geprobeerd. Nu is er dan Nuwa pen. Een Nederlands initiatief dat op Kickstarter al hoge ogen gooide. Een Amerikaans CE bedrijf investeert 1,5 miljoen in Nuwa om het naar de markt te brengen. Innoveren kost geld, Met een totale investering van 2,5 miljoen moet Nuwa de jump kunnen maken. Leuk nieuws zo vlak voor de opening van de grootste Consumenten Electronica Show (CES).

Nuwa, bekend op Kickstarter om hun geavanceerde pen die elk woord of elke aantekening digitaliseert, heeft onlangs een investering van €1,5 miljoen binnengehaald van een vooraanstaand Amerikaans consumentengoederenbedrijf. Het persbericht repot echter niet over de naam van de investeerder. Deze investering brengt Nuwa’s totale financiering op €2,5 miljoen en zal de afronding van de ontwikkeling van de Nuwa Pen ondersteunen, met een geplande lancering in maart 2024.

De investeerder, een beursgenoteerd bedrijf, richt zich op digitale oplossingen voor consumentenbehoeften. Dit kapitaal zal de basis van de Nuwa Pen versterken tijdens de overgang naar de productiefase. De Nuwa Pen is bedoeld voor gebruikers die de voorkeur geven aan traditioneel schrijven met pen en papier, en biedt een manier om handgeschreven aantekeningen digitaal te maken en te organiseren.

Met een ingebouwd camerasysteem en geavanceerde algoritmen legt de pen elke streek op papier vast. Gebruikers kunnen hun aantekeningen opslaan, organiseren en delen via de Nuwa Pen-app en profiteren van de functie voor verbeterde aantekeningen.

De ontwikkeling van de Nuwa Pen heeft een snelle vooruitgang geboekt. Oprichter Marc Tuinier vertegenwoordigde Nuwa bij de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas in 2023, waar hij in contact kwam met de nieuwe investeerders. Na een bezoek van de investeerders aan Nuwa in Groningen, werd de financiering snel gerealiseerd.

In 2023 won Marc de Young Entrepreneur Award van het Noorden en kreeg de Nuwa Pen wereldwijde aandacht in media zoals TechCrunch, Wired Magazine en de Washington Post. Met deze ontwikkelingen kijkt Nuwa uit naar de marktintroductie van de pen. Marc en zijn team richten zich nu ook op verdere innovatie binnen ruimtelijke computing, met nieuwe productaankondigingen in het vooruitzicht.

kopen


→ Check de laagste prijs bij Nuwa Pen online pre-order

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.