Logo GadgetGear.nl
Motorola Moto G24
Foto van Arjan Olsder
Arjan Olsder

Motorola presenteert haar G24 series

De nieuwe G24 series van Motorola is uit. Al jaren staat de series bekend om haar redelijk hoge value for money propositie en met allemaal een prijskaartje onder de €200, erg goed betaalbaar.

Motorola G24 en G24 Power

De Motorola Moto G24 (hierboven afgebeeld) vormt het basismodel in de series met als upsell de Moto G24 Power. Beiden komen met dezelfde MediaTEK Helio G85 chipset met 4GB aan werkgeheugen. Het is mogelijk om een deel van de opslagruimte als (trager) werkgeheugen in te richten om zo de prestaties te verbeteren. Een slimme zet om de prijs van de toestellen te drukken. Bij de Power uitvoering krijg je 256GB opslagruimte, terwijl je bij de G24 128GB krijgt. Met 6.000mAh is de batterij van de Power ook groter dan de 5.000mAh van de G24.

De toestellen komen met een 6,6 inch, 90Hz, 720p+ display. In het display zit een 8 megapixel selfiecamera. Achterop vinden we een 50 megapixel hoofdcamera met een 2 megapixel macrosensor. De toestellen krijgen Android 14 mee.

Motorola G04

De goedkopere optie zal de G04 zijn. Deze komt met een goedkopere Unisoc T606 chipset en verschijnt afhankelijk van de markt met 4GB of 8GB werkgeheugen. De opslagruimte bedraagt 64GB, maar je kunt in dit toestel een geheugenkaartje steken om dit te vergroten. Ook dit toestel komt met een 6,6 inch 90Hz display.

Mototola Moto G04

Hier krijg je nog maar 5 megapixels op de selfiecamera, 16 megapixels op de hoofdcamera en ook hier weer een 2 megapixel macrocamera ter ondersteuning van de hoofdcamera.

Prijzen

De Moto G24 gaat €129,99 kosten. De G24 Power €179,99. Beide verschijnen op 29 januari. Op 12 februari verschijnt de G04 voor €119,99.

2 reacties

  1. Interessant. Ik ben altijd bang om dit soort toestellen aan te raden, omdat ik verwacht dat qua normaal gebruik er al compromissen zijn in de ervaring qua vloeiend gebruik. 6,6″ met 720p klinkt als geschikt voor bijv ouderen. De G85 is wel redelijk potent. Ook voor wat serieuzere games. Maar die Unisoc T606, hebben jullie wel eens een toestel getest waarin deze zit?

    1. Nee, die chipset is ons echt onbekend. Maar tegenwoordig zijn er geen echt slechte chipsets meer. Ook in dit prijssegment zien we steeds beter presterende toestellen. Het zijn vooral de software updates die vaak matig zijn. En ja, 720p klinkt als laag op zo’n groot scherm. Maar er is een heel groot deel van de consumenten die dat nog steeds als scherp ervaart. Ook jongeren.
      Het is al enkele jaren geleden dat we de laatste G-Series van Motorola hebben getest, maar eigenlijk waren die altijd gewoon heel goed als toestel voor gemiddeld gebruik. Dat zal zonder twijfel nog steeds het geval zijn. Hier profileren ze zich op en zit ook een groot deel van de omzet die het moet behalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.