Logo GadgetGear.nl
Dataverkeer KPN Jaarwisseling
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

KPN: 185 meer mobiele data tijdens de jaarwisseling

KPN registreerde vannacht 22x meer dataverkeer dan tijdens de jaarwisseling van tien jaar geleden. Tegelijkertijd was het een toename in mobiel dataverbruik van 18% ten opzichte van het jaar ervoor.

In totaal verschoof er 535 terabyte aan data over de zendmasten van KPN. Data lijkt ook steeds duidelijker de vervanging van traditionele spraakgesprekken en sms-berichten, want die namen opnieuw af. Toch werden er nog altijd 1 miljoen sms-berichten verzonden en 32 miljoen gesprekken gevoerd. De verkeerspiek lag tussen 00:05 en 00:10.

Dit klinkt geweldig, maar dit was niet dé datapiek van het jaar. Niet de jaarwisseling, maar de Formule 1 was verantwoordelijk voor het grootste dataverbruik. Zowel tijdens de GP van Monta als de weer ervoor in Zandvoort. In totaliteit ging het dataverbruik over het hele jaar weer flink omhoog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.