Logo GadgetGear.nl
Philips Fidelio B97 Zijspeakers
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Gaat Dolby Atmos FlexConnect doorbreken in 2024?

Als het aan Dolby ligt, kunnen de traditionele home cinemasets, soundbars en soundplates (wie had die nog) allemaal richting de stortplaats. Net als jouw oude TV. Dolby Atmos FlexConnect moet dit jaar doorbreken en de manier waarop jij met speakers omgaat in huis compleet veranderen.

Wellicht heb je het al ervaren in een headset; virtuel surround sound zoals Sony dit bijvoorbeeld biedt met 360 reality, maar ook Dolby Atmos kan er wat van. Door speakers op de juiste manier aan te sturen, kan het geluid gericht worden. Of in ieder geval die illusie worden ingezet.

Deze technologie lijkt de basis te zijn voor Dolby Atmos FlexConnect. Het is daarbij niet langer nodig om na te denken over hoe en waar je speakers positioneert. Je plaatst gewoon een aantal Dolby Atmos FlexConnect speakers in de kamer. Ja, dat mogen verschillende speakers van verschillende merken zijn. Jouw TV bevat microfoons die registreren waar de speakers staan en wat ze kunnen. Vanuit de TV zal het geluid zo worden verstuurd naar jouw speakers, dat ze probleemloos geluiden om je heen positioneren in een uniforme kwaliteit. Draadloos uiteraard, zodat je niet hoeft te klooien met speakerkabels. Superhandig!

12 reacties

  1. Sonos heeft van jonge Nederlandse ontwikkelaars een nieuw type speaker gekocht, deze zouden revolutionair zijn op het gebied van geluid. En geluid komt nog steeds uit de speaker. En die kan je wel aansturen, en het geluid manipuleren door middel van software. Zie Bose systemen, maar geluid blijft geluid.

  2. Laten de Dolby mannen het eerst maar eens voor elkaar zien te krijgen dat televisie uitzendingen ook in Dolby uitgezonden worden dan alleen maar de reclames.Ik vermoed dat dit waar ze mee komen eerst naamsbekendheid moet krijgen door veel reclame anders duurt deze ontwikkeling nog 15 jaar voordat iemand dit weet

  3. Getoonde luidsprekers van Philips Fidelio soundbar Atmos niet aanschaffen, systeem 26 maanden geleden aangekocht,draadloze speakers en woofer kunnen geen verbinding maken. Contact genomen met Philips; geven niet thuis, kunnen niets doen, is van TP fabrikant, geen stukken te krijgen.

    1. We hebben nog twee werkende sets in gebruik onder redactieleden. Dat gaat nog altijd goed. Jammer om te horen dat het bij jou een probleem is. Vooral blijven bellen met ze. Wij bellen ook vaak als ‘consument’ om vragen te stellen en we kennen de servicedesk eigenlijk niet anders als heel oplossingsgericht.

  4. Idd ook zo een Philips tv aangeschaft met dts play fi , wat een klote maar dan ook met grote letters Klote systeem, en idd tp vision geeft niet thuis , gewoon bedraad weet je zeker dat het werkt

    1. Ik heb van harman kardon draadloze speakers gehad ook niks dan ellende 2,5 jaar met hun bezig geweest op een gegeven moment mocht het terug brengen en heb nu alles bedraad met Denon reciever en Focal speakers en geen problemen meer en goed subliem geluid van klasse.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.