Oppo Find X7 Kleuren
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

De Oppo Find X7 komt met heel bijzonder camera-eiland

Na de Oppo Find X6, komt het merk opnieuw met een bizar mooi vlaggenschip. De Oppo Find X7 komt met een Hasselblad camera-eiland, waar ditmaal twee telescopische camera’s in zitten.

Oppo bouwt haar nieuwe vlaggenschip op basis van de Qualcomm Snapdragon 8 Gen3. Je krijgt meteen al 16GB aan werkgeheugen en tot 512GB aan UFS 4.0 opslaggeheugen. Er komt een 6,81 inch display in te liggen dat op 120Hz draait.

In totaal komt de Oppo Find X7 met vier camera’s aan achterop. Ondanks het kleine formaat, weet het een 1 inch grote beeldsensor onder de hoofdcamera te leggen. Het gaat om een Sony Lytia LYT-900 beeldsensor. Een vergelijkbare sensor als die we in de OnePlus 12 vonden.

De tweede vaste camera is een ultragroothoek met een Sony LYT-600 beeldsensor. Nog steeds een flinke sensor.

Naast deze twee Sony camera’s met cast brandpunt, komt Oppo met twee zoomlensen die beiden op basis van Sony IMX-klasse beeldsensoren zijn ontwikkeld. Het gaat om een 3x zoom en een 6x zoom. Waar Samsung afgelopen jaar hoge ogen gooide met haar 200x zoom in de S23 series, gaat de samenwerking van Oppo en Hasselblad duidelijk niet om het vestigen van records, maar optisch goede plaatjes neerzetten.

Oppo Find X7 Camera-Eiland

Helaas komt, net als de Oppo Find X6, dit toptoestel niet naar Nederland of Europa. We moeten nog even wachten op de nieuwe OnePlus 12 series.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.