Logo GadgetGear.nl
WoodenAmsterdam bureau massief wallnoot
Picture of Roy Christiani
Roy Christiani

Creëer de ideale thuiswerkplek: functionaliteit ontmoet stijl 

In het huidige tijdperk, waarin thuiswerken steeds meer de norm wordt, is het inrichten van een functionele en comfortabele thuiswerkplek belangrijker dan ooit. Een goed ingerichte werkplek kan niet alleen je productiviteit verhogen, maar ook je welzijn en werkplezier aanzienlijk verbeteren. In dit artikel duiken we samen met de Wooden Amsterdam in het creëren van de ideale thuiswerkplek. Van het kiezen van het juiste meubilair tot het afstellen van de juiste zithoogte, we geven je praktische tips en inzichten om een ruimte te creëren die niet alleen functioneel is maar ook aansluit bij je persoonlijke stijl. Bereid je voor om je werkruimte thuis te transformeren tot een omgeving waar je elke dag met plezier aan de slag gaat.

Over Wooden Amsterdam

Voor dit artikel gingen we om tafel met de Amsterdamse ondernemer Wieger Josemans van het Nederlandse Wooden Amsterdam. Wieger heeft al jarenlang een grote passie voor alles wat met design te maken heeft en weet als geen ander hoe je een werkplek moet inrichten die niet alleen functioneel maar ook smaakvol is. Mede door zijn jarenlange samenwerking en vriendschap met Mateusz Haberny (de man achter het in Polen gevestigde Oakywood) heeft hij een assortiment weten te bouwen waar het hart van iedere design liefhebber harder van gaat kloppen. Wooden Amsterdam heeft in Nederland de exclusieve rechten voor de verkoop van Oakywood producten.

Kies het Juiste Bureau

De basis van elke thuiswerkplek is een goed bureau. Kies een bureau dat ruim genoeg is om je benodigde apparatuur te huisvesten en toch voldoende werkruimte overlaat. Overweeg een bureau met verstelbare hoogte, zodat je zowel staand als zittend kunt werken. Dit draagt bij aan een dynamische werkhouding, wat goed is voor je lichaam en geest. Bij het kiezen van het juiste bureau voor je thuiswerkplek zijn er verschillende factoren waar je rekening mee moet houden.

Hier zijn enkele cruciale punten om op te letten:

 • Ergonomie: de ergonomie van een bureau is essentieel. Het moet de juiste hoogte hebben om een goede zithouding te ondersteunen.
 • Verstelbaarheid: verstelbare bureaus zijn een uitstekende keuze omdat ze je in staat stellen te wisselen tussen zitten en staan. Dit helpt om lichamelijke klachten door langdurig zitten te voorkomen en bevordert een actievere werkhouding.
 • Grootte en ruimte: zorg ervoor dat het bureau groot genoeg is voor je computer, documenten, en andere essentiële werkbenodigdheden. Het moet voldoende ruimte bieden om comfortabel te kunnen werken zonder rommelig te worden.
 • Kwaliteit van materialen: een bureau van hoge kwaliteit gaat langer mee en ziet er beter uit. Materialen zoals massief hout of metaal zijn duurzaam en stabiel.
 • Functionaliteit en opslag: overweeg bureaus met extra functies zoals lades of ingebouwde opbergruimtes voor een nettere en meer georganiseerde werkplek.
 • Stijl: het bureau moet niet alleen functioneel zijn, maar ook passen bij de stijl van je huis. Het kiezen van een bureau dat esthetisch aangenaam is, kan de algehele uitstraling van je werkruimte verbeteren.
 • Kabelmanagement: in onze technologisch gedreven wereld is een bureau met kabelmanagement opties een slimme keuze om een wirwar van draden te voorkomen.

Door al deze factoren in overweging te nemen, kun je een bureau kiezen dat niet alleen aan je professionele behoeften voldoet, maar ook bijdraagt aan een comfortabele en stimulerende werkomgeving.

Op zoek naar inspiratie?

Dan raden we je aan om eens naar onderstaande bureaus te kijken of de website van Wooden Amsterdam te bezoeken.

Bureau massief walnoot
Bureau massief walnoot
Klassiek bureau
Klassiek bureau

De ideale werkhoogte

De ideale werkhoogte van een bureau is afhankelijk van je lichaamslengte en de ergonomische eisen van een comfortabele werkhouding. Begin daarbij met de hoogte van je stoel. Wanneer je zit, moeten je voeten plat op de grond rusten, en je knieën een hoek van ongeveer 90 graden vormen. Ook de hoogte van het bureau is belangrijk. Het mooiste is als je armen ontspannen op het bureau liggen en je ellebogen een hoek van ongeveer 90 graden vormen. Dit voorkomt spanning op je schouders en nek. De bovenkant van je computerscherm moet op ooghoogte zijn, of iets daaronder. Dit helpt om je nek recht te houden en vermindert de kans op vermoeidheid en spierspanning. Een monitorstandaard zoals de Dual Monitor Standaard van Wooden Amsterdam kan helpen om de juiste hoogte te bereiken.

Dual Monitor Standaard
Dual Monitor Standaard

Als je een zit-sta-bureau gebruikt, pas dan de hoogte aan wanneer je staat zodat je ellebogen nog steeds een hoek van 90 graden vormen. Dit helpt om een comfortabele staande werkhouding te behouden.  Maar let op! Iedereen is anders, dus het kan zijn dat je wat moet experimenteren om de perfecte hoogte voor jouw lichaam te vinden. Let op signalen van je lichaam en pas aan indien nodig. De sleutel is om een werkhouding te vinden die natuurlijk en comfortabel aanvoelt, zonder enige vorm van spanning of ongemak. Regelmatig wisselen tussen zitten en staan kan ook helpen om fysieke klachten te verminderen.

Slimme gadgets voor je thuiswerkplek

Minimaal net zo belangrijk bij het inrichten van je werkplek is technologie. We hebben daarom samen met Wooden Amsterdam een lijst gemaakt met producten die wat ons betreft niet mogen ontbreken op een werkplek. Daarnaast geven we je meteen een aantal extra tips zodat het inrichten van de ideale werkplek een fluitje van een cent wordt ; ).

Organisatie en minimalisme: een nette werkplek bevordert concentratie en productiviteit. Een Geometrische Pennenbak – Walnoot helpt om je bureau georganiseerd te houden. Daarnaast zorgt en laptop dock zoals de Dual Laptop Dock – Walnoot van Wooden Amsterdam voor een strakke en opgeruimde plek om je laptop(s) te bewaren. Een bureau onderlegger zoals steengrijze vilt & kurk onderlegger zorgt voor iets meer comfort en ziet er ook nog eens waanzinnig uit.
Dual Walnut Dock
Dual Walnut Dock

Technologie integreren: in onze digitale wereld zijn passende technologische accessoires een must. Het Android Docking Station – USB-C – Walnoot biedt een elegant en praktisch oplossing voor het opladen van je Android smartphone. En voor audio-liefhebbers is de 2-in-1 Koptelefoon Standaard & Draadloze Oplader – Walnoot een perfecte toevoeging. Ben je een Iphone gebruiker? Niet getreurd want het docking station is er ook een in Iphone versie.

2-in-1 Headphone Stand & Wireless Charger
2-in-1 Headphone Stand & Wireless Charger
Macbook Sleeve
Macbook Sleeve

Bescherm je apparaten: bescherm je apparatuur met stijlvolle, maar praktische accessoires zoals de Vilt & Washpapa iPad Hoes – Steen Grijs van Wooden Amsterdam, die zowel stijlvol als functioneel is.

6. Persoonlijke Touch: maak je werkplek persoonlijk en inspirerend. Voeg elementen toe die je blij maken, zoals planten, kunst of foto’s.

kabelmanagement

Kabelmanagement is een essentieel onderdeel van het inrichten van een effectieve en nette werkplek. Goed kabelbeheer draagt niet alleen bij aan een opgeruimde uitstraling, maar helpt ook bij het voorkomen van schade en het schoonhouden van je werkruimte. Hier zijn enkele tips voor effectief kabelmanagement:

Gebruik kabelgoten of -klemmen: kabelgoten of -klemmen helpen om alle kabels netjes bij elkaar te houden en te leiden naar waar ze nodig zijn. Ze kunnen onder je bureau of langs de muur worden gemonteerd om kabels uit het zicht te houden.

Kabelmanagement
kabelmanagement

Kabelbinders of klittenbandstrips: gebruik kabelbinders of klittenbandstrips om meerdere kabels samen te bundelen. Dit is vooral handig voor kabels die samen vanaf hetzelfde punt lopen, zoals vanaf je monitor of desktop naar een stopcontact.

Label je kabels: het labelen van kabels is een eenvoudige manier om te onthouden welke kabel waarvoor dient, wat vooral handig is bij het loskoppelen of opnieuw aansluiten van apparatuur.

Draadloze alternatieven: overweeg waar mogelijk het gebruik van draadloze apparaten om de hoeveelheid kabels te verminderen. Draadloze toetsenborden, muizen en printers kunnen helpen om je werkruimte minder rommelig te maken.

Gebruik van dockingstations: een dockingstation kan een efficiënte oplossing bieden voor het aansluiten van meerdere apparaten op je laptop of PC. Dit zorgt ervoor dat je slechts één kabel hoeft aan te sluiten wanneer je je laptop meeneemt.

Opruimen en onderhouden: maak er een gewoonte van om regelmatig je kabels en kabelmanagementoplossingen na te kijken en op te ruimen. Dit voorkomt ophoping van stof en houdt je werkplek netjes. Door een paar eenvoudige stappen te volgen voor kabelmanagement, kun je zorgen voor een meer georganiseerde, veiligere en esthetisch aangename werkplek.

Zitten en Staan

Afwisselen tussen zitten en staan tijdens het werken is gezond en biedt zowel je fysieke als mentale voordelen. Langdurig in dezelfde houding blijven, of het nu zitten of staan is, kan leiden tot gezondheidsproblemen. Hier zijn enkele punten die het belang van afwisselen tussen zitten en staan tijdens het werken benadrukken:

Vermindering van fysieke Klachten: langdurig zitten kan leiden tot rugpijn, nekklachten en een verminderde bloedcirculatie. Afwisselend staan helpt om deze problemen te verminderen en bevordert een betere houding.

Verhoogde energie en productiviteit: veel mensen merken dat ze zich energieker en alerter voelen wanneer ze regelmatig van houding wisselen. Dit kan een positief effect hebben op de productiviteit en creativiteit.

Zit-sta-bureau walnoot
Zit-sta-bureau walnoot

Verbeterde bloedcirculatie: staand werken stimuleert de bloedcirculatie, wat belangrijk is voor de algehele gezondheid. Een verbeterde circulatie kan ook het energieniveau en de concentratie verhogen.

Risico op gezondheidsproblemen verlagen: studies suggereren dat afwisselen tussen zitten en staan gedurende de dag kan helpen bij het verminderen van het risico op bepaalde gezondheidsproblemen, zoals hart- en vaatziekten en diabetes type 2.

Hoe te wisselen: idealiter zou je ongeveer elke 30 minuten moeten wisselen tussen zitten en staan. Zit-sta-bureaus maken dit gemakkelijk, omdat ze snel en eenvoudig in hoogte verstelbaar zijn.

Zit-sta-bureau walnoot
Zit-sta-bureau walnoot

Luister naar je lichaam: het is belangrijk om naar je lichaam te luisteren en te wisselen van houding zodra je ongemak voelt. Sommige mensen geven de voorkeur aan meer staan dan zitten of vice versa; het gaat erom wat voor jou het beste werkt.

Door deze afwisseling te integreren in je werkroutine, kun je bijdragen aan een gezondere levensstijl en je welzijn op de lange termijn verbeteren.

7 reacties

 1. Producten zien er best leuk uit, maar ik vind het vooral overpricete zooi. Dingen als laders lopen technisch achter terwijl ze wel de hoofdprijs kosten. Design-technisch zijn ze best aardig, maar het is ook weer niet zo dat ze een enorme wow-factor hebben.

  Het feit dat ze van alles aanbieden via iBood tegenwoordig (tegen nog steeds veel te hoge prijzen) is wellicht ook veelzeggend over hoe goed ze het doen. Die bureau’s zijn gewoon van die Chinese dingen die ze inkopen en waar ze een tafelblad opzetten en die enorm onstabiel staan, zeker wanneer ze op staan-hoogte staan.

  Een van die merken die van zichzelf vooraf bepaald hebben dat ze premium willen zijn in plaats van deze reputatie op basis van de kwaliteit en prestaties te verdienen en vervolgens ook niet in staat zijn werkelijk een premium product te maken en uiteindelijk maar via aanbiedingsites tot hun verkopen te komen.

  Zelfs qua PR zijn ze zwak, want hun foto’s zien er echt uit alsof ze op een of andere Chinese site horen doordat de echtheid ontbreekt. Geen kabels in de monitoren of die Mac? Denken ze dat mensen echt zo dom zijn dat het er zo clean uit ziet (filtertuuuh)? Een beetje kabel is helemaal niet erg, omdat daar een echtheid van af straalt, plus je laat zien dat je daadwerkelijk tot een clean ogende bureau-setup kan komen.

 2. Zit even te kijken op hun site. 64 euro voor een heel generiek uitziende 10 W draadloze lader? Hun zit-stabureaus zijn ook flink duurder dan bij de concurrentie terwijl ze gebruik maken dan datzelfde goedkope Chinese onderstel dat begint te wiebelen wanneer je van de zijkant 3r tegenaan duwt. En nee, ook het tafelblad is niet beter dan wat je bij anderen kan krijgen.

  Een ‘organizer’ zonder losse secties, dus feitelijk een houten bakje van 50 euro? Echt, get the f out of here. Het is wat de gek ervoor geeft I guess, maar dit riekt heel erg naar het oplichten van mensen die niet weten dingen kosten. Als het werkelijk een cool merk was zou er wat voor te zeggen zijn. Maar dat is het dus niet. Misschien is het wel een beetje zoals van die hele dure horlogemerk die opeens voor 11% van het bedrag als zogenaamde aanbieding te koop zijn. Dus dat het doel helemaal niet is om direct te verkopen. Maar waarom zouden ze het merk dan promoten via deze ad? Dat gezegd hebbende, moet er geen ‘ad’ bij dit artikel staan? Want het is duidelijk een betaald artikel? Misschien is het niet helemaal reclame, maar het is wel een promotieartikel.

  1. Ik snap jouw gevoel dat dit een promotioneel artikel zou kunnen zijn. Deze feedback nemen we intern mee. Het is inderdaad niet zo dat we een financiële vergoeding voor dit artikel hebben ontvangen, maar wel aan het testen zijn of dit soort ‘inspiratie’ content iets is waar onze lezers behoefte aan hebben. Als we wat meer statistiek hierover hebben, nemen we hier een meer eenduidige beslissing op als redactie. Dus bedankt voor de feedback.

   1. Ik lees graag over Nederlandse merken en overige initiatieven. Misschien dat het interessanter is om gewoon een interview te doen met dit soort mensen, over het begin, wat ze precies doen, wat ze willen gaan doen, en hoe hij de markt precies ziet, nu en in de toekomst gezien toekomstige innovaties op het gebied van consumententech, maar ook meubulair dat zich hierop in stelt.

    In dit geval als het gaat om de integratie van tech in meubels en hoe ver je hiermee kan gaan, waarbij je tussendoor natuurlijk wel zou kunnen vragen hoezo ze nog steeds met 10W Qi-laders werken.

    Door de ‘tips’ in het artikel kwam het heel erg over als een geschreven blog waarvoor betaald is. Dat heb ik kennelijk verkeerd geïnterpreteerd. Fijne India-reis nog!

 3. Mmmm heren. Ik zie het toch echt anders. Ik denk dat jullie voorbij aan gaan aan het feit dat de producten zijn gemaakt van solide walnoot hout wat aanzienlijk duurder is dan bijvoorbeeld fineer of andere goedkopere houtsoorten die je vaak tegenkomt. Tel daarbij op dat het houtwerk met de hand wordt gemaakt door vakmensen in europa, in plaats van in een massa fabriek in china.

  Of je dit het prijsverschil waard vindt is aan jezelf. Het is maar net wat een specifiek design voor iemand waard is denk ik.

  1. Zeker niet alles is van walnoothout, en dan nog heb je walnoothoud en walnoothout. Verder is het gewoon lastig iets te verkopen voor een bepaalde prijs als het verder geen meerwaarde heeft. Bijvoorbeeld zo’n elektrisch bureau. Ik zie dat jullie ook een dergelijk bureau getest hebben, in ook de dure variant. Is dat bureau beter als je een walnoothouden blad hebt? Nee, het is nog steeds een oplossing met die gammele Chinese voeten. Maar je betaalt er wel het dubbele voor (en dat gaat zeker niet alleen in het walnoothout zitten).

   En wat ik zeg over die organizer en lader blijft staan.

   Maar op zich maakt dit allemaal niet uit. Mensen hebben verschillende voorkeuren en normen en een higher-end categorie heb je overal in en je bang-for-buck ratio gaat bij dit soort producten altijd omlaag. Het is alleen zo dat gezien de innovatie en design bij WoodAmsterdam zo weinig extra’s doet, dat het merk weinig meerwaarde heeft. Iets als een lader van walnoothout… Je wil juist liever iets waarbij je telefoon er zacht op ligt (stof dus) en/of er niet makkelijk af glijdt, of een bijzonder design heeft.

   1. Iets als zo’n plankenkast van walnoothout is misschien wel het beste voorbeeld. Dat kost meer dan 1000 euro. Maar de kast ziet eruit als zo’n Chinees ding van Amazon waar dat hele goedkope hout in verwerkt zit. Gebruik is hetzelfde, en aangezicht ook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.