Logo GadgetGear.nl
LG OLED T
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

CES: Transparante LG OLED T TV steelt de show

Alle tv-fabrikanten houden ervan om te stunten, maar LG weet met haar signature lijn toch al jaren adembenemende objecten neer te zetten. Na de oprolbare TV is er de transparante LG OLED T SmartTV.

Zowel LG als Samsung tonen al jaren dat het mogelijk is om transparante LCD en OLED TV’s en schermen te ontwikkelen. Met name in de marketing vinden die gretig aftrek. Maar voor in de huiskamer is het altijd lastig geweest om er echt een usecase voor te vinden.

Met de komst van de OLED T, laat LG wat ons betreft het ideale antwoord zien. Achter de transparante OLED laag, schuift de TV een zwarte laag op het moment dat je echt meeslepend TV wenst te kijken. Doe je dat niet, dan verandert de TV meer in een soort infotainment object in de huiskamer waar je toffe visuals op kunt laten zien die samenvloeien met de achtergrond. Die visuals zijn overigens zo scherp, dat ze zelfs de illusie kunnen geven 3D te zijn.

Eén reactie

  1. Als je dit enigszins betaalbaar in de markt kan zetten, is het veel interessanter dan al die super-duper beeldtechnieken als miniLED. Dit kan ervoor zorgen dat je iets kan neerzetten met een flink formaat zonder dat het echt een enorme invloed heeft op je huishouden. Wat als dit in gewoon een raam verwerkt kan worden? Of een aquarium? Zou zelfs een invloed kunnen hebben op hoe mensen hun woonkamer inrichten. Dit is al decennia vooral gericht op waar de televisie staat in de meeste gevallen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.