Logo GadgetGear.nl
Flappie
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

CES: Slim ‘Flappie’ kattenluik houdt dode beesten buiten

Katten blijven echte roofdieren, al weten de meeste van hen onderhand niet meer dat ze hun prooi ook moeten opeten als die niet fijngehakt met een fijngefilterde jus op een schaaltje ligt. Om ontbindingsgeuren in huis te voorkomen, heeft een Zweeds bedrijf haar slimme kattenluik ‘Flappie’ meegenomen naar de CES.

Flappie is een kattenluik met AI gebaseerde camera. Wanneer jouw kat voor het luik staat, maakt deze een foto en analyseert of jouw kat een prooi in haar bek heeft. Alleen met een lege bek, mag de kat het huis in. Zo blijft de prooi dus mooi buiten liggen. Ook is het mogelijk om met de app de werking van het slot te overschrijven en om tussentijdse foto’s te ontvangen op de momenten dat de kat binnen bereik van de camera beweegt. Ondertussen overweegt gemeente Amsterdam een kattenbel plicht zodat katten hun prooi niet langer kunnen besluipen. Dit om prooidieren te beschermen. Iets dat Flappie natuurlijk niet doet op deze manier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.