Logo GadgetGear.nl
Picture of Zeeman Albert
Zeeman Albert

CES: Panasonic introduceert ‘s werelds kleinste 100mm telemacrolens: LUMIX S 100mm F2.8 MACRO (S-E100)

Op de CES presenteerde Panasonic vandaag een aantal producten die we ook in Nederland zullen kunnen verkrijgen. Voor de fotografen is er nu een unieke 100mm telemacro lens.

De persshow van Panasonic ging – zoals als dik 10 jaar – over de bijdrage die het bedrijf levert aan een schonere planeet. Eerlijk is eerlijk; Panasonic was hier al mee bezig voor het mainstream werd. Qua productnieuws is er een nieuwe Oled tv line-up, een interessant klein scheerapparaat en persoonlijke verzorging producten. Het camera nieuws gaat over een nieuwe lens. Helaas heen compactcamera of MFT nieuws; nee de koers staat nu echt op het grotere formaat sensor.

De nieuwe LUMIX S 100mm-lens, met een gewicht van circa 298 gram, is ‘s werelds kleinste en lichtste middelgrote telemacrolens met een vaste brandpuntsafstand. Het nieuwe optische ontwerp en de Dual Phase Linear Motor zorgen voor een licht en compact formaat, wat deze lens geschikt maakt voor diverse opnamesituaties, waaronder levensgrote close-ups en portretten. Uniek aan de lens is dat het motor gedeelte volledig op magneten werkt. Daardoor is het focus deel razendsnel en geruisloos. Er is zelf een uniek Lidar accessoire voor scherpstellen. Wie handmatig wil scherpstellen wordt ook voorzien van een speciale accesoire. Heel interessant is de samenwerking met DJI om de Lumix camera’s direct met de stabilizer te laten communiceren zodat beeld gevolgd kan blijven met behoud van focus. We hope dit te gaan testen. Wie weet komt er een exemplaar beschikbaar.

De lens biedt een 100 mm brandpuntsafstand en creëert, dankzij het grote diafragma, beelden in hoge resolutie met een mooi bokeh-effect. Deze eigenschappen, gecombineerd met het stille scherpstelmechanisme en onderdrukte focus breathing, maken de lens ook ideaal voor video-opnamen. Het diafragma kan in microstappen worden ingesteld, en er is een keuze tussen lineaire of niet-lineaire scherpstelring-instellingen, typerend voor de LUMIX S-serie.

Belangrijke eigenschappen omvatten:

  1. Klein en licht ontwerp, ideaal voor diverse fotografische situaties.
  2. Hoge resolutie en uitstekende fotografische prestaties met snelle, stille en nauwkeurige autofocus, geschikt voor het vastleggen van bewegende onderwerpen en macrofotografie.
  3. Geoptimaliseerd voor video’s, met een stille werking en effectieve beheersing van focus breathing.

De S-E100E lens is vanaf eind januari in Nederland beschikbaar voor een adviesprijs van €1.099.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.