Logo GadgetGear.nl
Twitter X Vogel
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

X vraagt banklicentie in Amerikaanse staten aan

Elon Musk werd groot met de verkoop van PayPal aan eBay en is nu opnieuw gestart met het aanvragen van bankvergunningen. Ditmaal voor zijn sociale netwerk X.

De toekomstvisie van Musk is dat X niet alleen een sociaal netwerk is, maar ook een communicatieplatform en een marktplaats met bijbehorend betaalsysteem. Daarmee hoopt Musk zijn X platform te liften naar de functionaliteit die we kennen van het Chinese WeChat. Daar zit inmiddels een miljardeneconomie achter, zo groot dat Chinezen ook op Schiphol kunnen afrekenen met de app.

Op dit moment gaat het alleen nog om aanvragen. Die moeten worden gehonoreerd. Daarnaast zal Musk vergelijkbare stappen moeten zetten in Europa. Niet geheel onmogelijk gezien zijn ervaringen met PayPal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.