Logo GadgetGear.nl
Apple Watch Ultra 2
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Vanaf vandaag is er een verkoopverbod voor de Apple Watch in de VS

De kogel is door de kerk. Apple mag haar nieuwste Apple Watch met bloedzuurstofmeter alleen nog verkopen buiten de VS… zolang Apple niet ook in andere landen voor het gerecht wordt gesleept. Hoewel president Biden het verkoopverbod kon tegenhouden, hoeft Apple niet op steun vanuit de president te rekenen.

De reden dat het verbod van kracht is, is een aanklacht vanuit het medische bedrijf Masimo. Dat claimt dat Apple haar patenten heeft geschonden met de manier waarop de Apple Watch van de negende generatie bloedzuurstof meet. Een methode die kennelijk niet aan te passen is met een software update. Hierdoor is alleen het SE model nog in de handel verkrijgbaar en moeten Amerikanen tot volgend jaar wachten op een nieuw topmodel. Of een tripje over de grens plannen. In aanloop naar het verkoopverbod, besloot Apple overigens al om de smartwatch uit de schappen van haar winkels en webshop te halen. Mogelijk heeft Apple wel de ruimte om de voorraden voor de VS naar andere landen te verschepen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.