Logo GadgetGear.nl
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Verkoop Apple Watch in VS aan banden gelegd

Hij is (even) niet meer te koop. Apple ligt overhoop met een medisch bedrijf omdat Apple patenten zou hebben geschonden voor de bloedzuurstofmetingen die de nieuwe Apple Watch Series 9 en Ultra 2 doen. Dit is waarom de Apple Watch SE wel in de verkoop blijft. Die kan geen bloedzuurstof meten.

Apple ligt nu onder vuur van Masimo dat claimt dat Apple 103 patenten schendt. Dit levert Apple direct al een verkoopverbod op in de VS. Dat heeft Masimo voor elkaar gekregen via de International Trade Commission (ITC) die Masimo op 2 patenten gelijk gaf. Dit verkoopverbod gaat morgen in, waardoor Apple op deze producten niet kan profiteren van de kerstverkopen in haar thuismarkt. Big Tech vs Big Medical, we zijn benieuwd wie er gaat winnen.

Om de verkoop hier te verbieden, zal Masimo haar patenten ook in onze markt moeten verdedigen door een juridische strijd aan te gaan. Zo werkt dat in de praktijk. Een goed voorbeeld daarvan is Nokia dat per landin Europa haar concurrent Oppo aanklaagt, waardoor Oppo in het ene land nog wel verkoopt en in het andere land niet. De kans is groot dat Masimo voor nu de middelen niet heeft om Apple wereldwijd aan te klagen. Dat kan veranderen als Masimo een flinke schadevergoeding in de VS krijgt.

Apple Watch kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.