Logo GadgetGear.nl
TikTok logo
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

TikTok gaat meer data in Europa plaatsen

Het Chinese TikTok heeft sinds dit jaar een eigen datacentrum in Ierland en heeft toegezegd een extra locatie op te gaan bouwen in Noorwegen. Op deze manier hoopt TikTok beter aan Europese wetgeving te gaan voldoen.

In totaal gaat TikTok moederbedrijf €12 miljard opzij leggen voor haar dataplannen voor de Europese Unie. Die investering gaat het bedrijf wel over een periode van 10 jaar uitstrijken. De locatie in Noorwegen moet begin 2024 al online kunnen komen en zal over 2024 verder worden uitgebreid. Daar is ruimte voldoende voor op het terrein. Ook verdere investeringen in diensten van cybersecuritybedrijf NCC Group zijn onderdeel van het plan om de privacy van gebruikers te kunnen blijven garanderen. Op die manier probeert het bedrijf eventuele sancties op basis van de GDRP privacywetgeving te voorkomen. Europa is immers een zeer lucratieve markt voor het sociale netwerk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.