Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Sony PlayStation sluit deal om ‘gekochte’ Discovery series

Enkele weken geleden kwam het omstreden feitje in beeld dat content kopen op de PlayStation store niet hetzelfde is als iets ‘bezitten’. Kopers van Discovery series dreigden toegang tot de gekochte series te verliezen omdat de licentieovereenkomst tussen Sony en Warner Bros. verliep.

Gamers kwamen er toen achter dat content kopen niet hetzelfde is als bezitten. Het is niet meer dan een overeenkomst dat je de series zonder beperkingen mag kijken tot Sony besluit om de eigenaar ervan te betalen in de vorm van een nieuwe licentieovereenkomst. Wanneer de toegang eindigend is, communiceerde Sony niet naar haar gebruikers.

Sony heeft nu een nieuwe deal met Warner Bros. kunnen sluiten rondom de Discovery content. Met deze verlening van de licentie zullen te titels alsnog in de toekomst verdwijnen, maar dat moment is nu 30 maanden, zo’n 2,5 jaar, vooruitgeschoven aldus GamesIndustry.

Vooruitlopend op dit probleem, stopte Sony in 2021 al met de mogelijkheid om films en series aan te kopen op het platform.

Eén reactie

  1. Waarom konden ze niet gewoon een deal sluiten dat mensen deze konden downloaden of ze compenseren met wat anders? Dit is gewoon het verschuiven van een probleem waarbij ik het me moeilijk kan voorstellen dat de slachtoffers echt enorm om deze zaken geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.