Logo GadgetGear.nl
Sony Playstation 3
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Sony gaat gekochte Discovery series toch verwijderen voor PS gebruikers

Kocht je bij Sony nou het recht op het bezit van een serie van Discovery, of het recht om de serie te bekijken voor een niet nader, eenzijdig te bepalen termijn? Die vraag zal menig Sony PlayStation gebruiker zich stellen wanneer die in het verleden series van Discovery heeft aangekocht in de PlayStation Store. Zeker als die series slechts eenmalig bekeken zijn, of nog helemaal niet.

Per eind deze maand (31 december 2023) zal Sony tot verwijdering van alle content van Discovery overgaan. Discovery is immers samengegaan met Warner Bros. en het nieuwe MAX aan het promoten voor liefhebbers van Warner en Discovery series en films. Daarnaast lijkt het er al langer op dat Sony eenvoudigweg probeert van haar VOD streamingaanbod af te komen. Zo kon je sinds augustus 2021 al niets nieuws meer aanschaffen en verdwenen er al vaker films en series van de dienst. Zo haalde het in 2022 bijvoorbeeld content van StudioCanal van haar servers.

Sony mag dit doen omdat het nooit het recht op eigendom op een serie heeft verkocht. Het heeft enkel het gebruiksrecht verkocht aan haar klanten en dat gebruiksrecht heeft nooit een definitieve einddatum gekregen, maar dat mag Sony wel eenzijdig opleggen. Dat heeft het bij deze gedaan. Sony startte met deze dienst in 2008 op de PlayStation 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.