Logo GadgetGear.nl
Razer Viper V3 HyperSpeed
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Razer Viper V3 Hyperspeed – budgetgaming heeft een held

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de Razer Viper V3 Hyperspeed met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Stevige bouw
  • Alle basics zijn aanwezig
  • Zeer precies
  • Extreem snelle communicatie met jouw gaming rig

THE BAD

  • Geen USB-C ondersteuning

Razer werkt al jaren aan haar status als topper in game accessoires. Maar ultrabudget is waar het grote geld zit. Deze derde generatie Razer Viper is wel draadloos, maar verder gestript van alle luxe. Zou hou je een ijzersterke gamingmuis voor weinig over.

Unboxing

Je merkt het al meteen wanneer je de verpakking van de Razer Viper V3 Hyperspeed opent. De muis zit er met een minimale hoeveelheid documentatie en 1 Energizer batterij in. Hoewel Energizer vast minder kost dan Duracell, is het nog steeds een merkbatterij, waar we andere grote merken steeds vaker onbekende Chinese batterijen in verpakkingen zien steken. Dus we zijn hier best blij mee. De 2.4Ghz USB-A dongle zit overigens in het batterijvakje van de muis. Daar kun je hem ook in opbergen wanneer je met de muis op reis bent. Handig!

Razer Viper V3 HyperSpeed uitgepakt

Hier zit overigens ook een belangrijk minpuntje van de Razer Viper V3 Hyperspeed. De dongle is echt alleen voor USB-A, dus als laptopgebruiker is de kans groot dat je anno 2023 een USB-hub moet gebruiken om verbonden te geraken met jouw muis. En zo’n dongle kan weer latency opleveren waar je niet direct op zit te wachten.

Design

Qua design is de Razer Viper V3 Hyperspeed echt een basis gamingmuis. Wel super stevig gebouwd, maar geen echte verrassingen. Zelfs de glijpads onder op de muis zijn bulky en verre van ‘design’. Ze zijn niet eens zwart of donkergrijs gemaakt. Je mag onderop best zien dat je een goedkope muis in de hand houdt. Hoewel je met Razer Synapse het functioneren van de muis prima naar eigen hand kunt zetten, valt er qua Razer Chroma RGB verlichting echt niets in te stellen. De muis komt compleet zonder de bekende verlichting van het merk. Eigenlijk best prima. Met 82 gram is de muis ook prima van gewicht.

Qua button layout ook echt weinig verrassingen. De linker en rechter muistoets zijn iets hol zodat jouw vingers gemakkelijker op hun plek blijven liggen. Daarbij is de rechter muisknop aan de rechterkant verhoogd waardoor jouw ringvinger niet per ongeluk die knop in zal drukken. Het is dus echt een muis voor rechtshandigen. De duim krijgt twee extra navigatieknoppen die in deze generatie wat gemakkelijker toegankelijk zijn.

Razer maakt in deze muis gebruik van haar eigen Razer Mechanical Mouse Switches Gen-2. Dit is de wat eenvoudigere lijn van Razer, maar deze switches zijn toch nog altijd gold plated en gemaakt om 60 miljoen clicks mee te gaan. Dat is nog altijd redelijk duurzaam.

Razer Synapse

Alle 8 de knoppen van de muis zijn programmeerbaar in Razer Synapse. Heb je jouw ideale instellingen bepaald? Dan kun je die opslaan op de muis. Er is wel slechts 1 profiel beschikbaar. Met Razer Synapse kun je de muis ook aan een andere 2.4GHz Razer dongle koppelen, zodat je er maar 1 nodig hebt voor meerdere Razer accessoires.

Razer Focus Pro 30K optische sensor

In de kerm moet de muis natuurlijk toch fantastisch presteren van het merk. Daarom is de Razer Viper V3 HyperSpeed uitgerust met de eigen Razer Focus Pro 30K optische sensor. Deze kan tot 750IPS aan sensordata verwerken met een resolutie van 30.000 DPI en met een maximale versnelling van 70G. De optische sensor herkent lift-off en verwerkt deze op 26 verschillende niveaus, zodat je niet ineens stopt met bewegen. Motion sync zorgt ervoor dat je vloeindere, voorspelbaardere bewegingen maakt met de muis. Dit maakt het tijdens een shooter gemakkelijker om te bepalen wanneer je de trekker over moet halen. Tenslotte is er nog smart tracking dat zich optimaliseert op de ondergrond die je gebruikt. Dit mag zelfs een glasplaat zijn, zolang die maar minimaal 4mm dik is.

Razer Viper V3 HyperSpeed USB dongle

Hyperpolling upgrade

Zoals bij meer draadloze muizen, kun je investeren in een HyperPolling Wireless upgrade. Daar moet je een speciale USB-kabel met dongle voor kopen, waarbij de dongle ook echt in de buurt van de muismat moet liggen. Met deze dongle gaat de pollingfrequentie van 1000Hz over HyperSpeed naar 8000Hz over HyperPolling. Let wel, de batterijduur gaat omlaag van 280 uur gebruik naar 50 uur gebruik.

Razer Viper V3 HyperSpeed in de hand

Op de redactie hadden we deze HyperPolling dongle niet beschikbaar, dus we kunnen weinig vertellen over of deze upgrade de moeite waard is.

Conclusie Razer Viper V3 HyperSpeed

Absoluut budget gaan en toch een goede, draadloze game-ervaring leveren. Dat kan best een uitdaging zijn. Razer heeft duidelijke keuzes gemaakt door een muis met een batterij en zonder toffe non-essentiële extra’s als RGB verlichting in elkaar te zetten. Zelfs het design is zo gemaakt dat er zo min mogelijk componenten nodig zijn om deze muis in elkaar te zetten. Slim. En ja, het is echt heel prima gamen met deze muis, dus op de game-ervaring lever je niet in. Dit is een topmuis voor iedereen met een krap budget.

Razer Viper V3 Hyperspeed kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.