Logo GadgetGear.nl
House Of Marley Stir It Up Wireless
Picture of Roy Christiani
Roy Christiani

Review : House Of Marley Stir It Up Wireless platenspeler

Roy Christiani beoordeelde namens GadgetGear de House Of Marley Stir It Up platenspeler met 5 sterren.

THE GOOD

  • Mooi design
  • Duurzaam geproduceerd
  • Betaalbaar

THE BAD

Vinylplaten, de geliefde schijven van weleer, hebben de laatste jaren een opmerkelijke comeback beleefd. Met een groeiende groep liefhebbers die zich opnieuw onderdompelen in de analoge muziekervaring, is het geen verrassing dat de markt voor platenspelers bloeit. Een van de opvallende spelers op dit gebied is de House of Marley Stir It Up Wireless platenspeler, een apparaat dat de pracht van vintage vinyl combineert met moderne duurzaamheidsprincipes.

Ontwerp en Bouwkwaliteit : House Of Marley plantenspeler

De House of Marley Stir It Up Wireless platenspeler valt meteen op door zijn prachtige ontwerp. Het combineert een retro-esthetiek met moderne looks, wat het tot een elegante toevoeging aan elke kamer maakt. De platenspeler is vervaardigd uit duurzame materialen zoals bamboe en gerecycled plastic en aluminium, wat de platenspeler een opvallende uitstraling geeft. Standaard komt de Stir It Up Wireless in de bamboelook. Wij hebben echter gekozen voor de zwart uitvoering die in combinatie met onze witte kast nog mooier uitkomt.

House Of Marley Stir It Up Wireless
House Of Marley Stir It Up Wireless

Het platform van de platenspeler, gemaakt van bamboe, biedt niet alleen een unieke en aantrekkelijke afwerking, maar heeft ook milieuvoordelen. Bamboe is een snel hernieuwbare hulpbron, wat het tot een uitstekende keuze maakt voor milieubewuste consumenten. Deze keuze van materialen benadrukt de toewijding van House of Marley om de ecologische voetafdruk van hun producten te minimaliseren.

Het draaiplateau en de toonarm van de Stir It Up Wireless zijn vervaardigd uit gerecycled plastic en aluminium, wat bijdraagt aan de milieuvriendelijkheid van het product. Het gebruik van gerecyclede materialen getuigt van een verantwoorde benadering van de productie en bevordert het idee van recyclage en hergebruik.

House Of Marley Stir It Up Wireless
House Of Marley Stir It Up Wireless

Wat de bouwkwaliteit betreft, voelt de House of Marley Stir It Up Wireless platenspeler solide en goed geconstrueerd aan. De combinatie van bamboe en aluminium draagt niet alleen bij aan zijn stevigheid, maar zorgt er ook voor dat het bestand is tegen de eisen van regelmatig gebruik. De algehele bouwkwaliteit, samen met het milieuvriendelijke ontwerp, maakt dit tot een opvallend product in de wereld van platenspelers.

Installatie en Assemblage van de platenspeler

Het opzetten van de Stir It Up Wireless platenspeler is een relatief eenvoudig proces. Het wordt geleverd met een uitgebreide gebruikershandleiding die je door de installatiestappen leidt, waardoor het toegankelijk is, zelfs voor degenen met weinig ervaring in het opzetten van een platenspeler. Naast de gebruiksaanwijzing heeft de Nederlandse importeur samen met House Of Marley een instructievideo gemaakt waarin het opzetten volledig wordt uitgelegd.

 

Het pakket bevat alle benodigde onderdelen, zoals de platenspeler zelf, het draaiplateau, de vilt slipmat en een set aansluitkabels. Het heeft ook een ingebouwde voorversterker, wat het gebruiksgemak vergroot als je audio-installatie er geen heeft.

De toonarm is al vooraf geïnstalleerd en de cartridge is al gemonteerd, wat het montageproces vereenvoudigt. Wel moet je de toonarm in balans brengen en de naalddruk instellen, wat de standaardprocedure is voor de meeste platenspelers. Een verstelbaar contragewicht op de toonarm maken dit proces makkelijker en gebruiksvriendelijker.

Geluidskwaliteit

De House of Marley Stir It Up Wireless platenspeler biedt een uitzonderlijke luisterervaring. De combinatie van kwaliteitscomponenten, waaronder de cartridge en de toonarm, en de nauwkeurige technische specificaties van de platenspeler dragen bij aan zijn indrukwekkende geluidskwaliteit. Het reproduceert de warmte en het karakter van vinylplaten met precisie en nauwkeurigheid.

House Of Marley Stir It Up Wireless
House Of Marley Stir It Up Wireless

De platenspeler beschikt over een goed uitgebalanceerde toonarm die de groeven van je platen effectief volgt, waardoor slijtage en vervorming worden geminimaliseerd. De cartridge, die van hoogwaardige makelij is, vangt de subtiliteiten van de muziek op en biedt een dynamisch en gedetailleerd geluid. De Stir It Up Wireless platenspeler produceert een rijk, warm en meeslepend geluid dat vinyl liefhebbers koesteren.

Platenspeler met geïntegreerde voorversterker

De geïntegreerde voorversterker biedt een extra voordeel, omdat het je in staat stelt om de platenspeler rechtstreeks op actieve luidsprekers of een versterker aan te sluiten zonder de noodzaak van een externe voorversterker als je audiosysteem er geen heeft. Dit is een handige functie voor degenen die een probleemloze installatie willen. Echter, voor audiofielen die de voorkeur geven aan een externe voorversterker, biedt de platenspeler ook de optie om de ingebouwde voorversterker over te slaan.

House Of Marley Stir It Up Wireless
House Of Marley Stir It Up Wireless

Een functie die de luisterervaring verbetert, is de inbegrepen anti-slip regeling (anti-skate control), die helpt bij het behouden van goede tracking en het verminderen van vervorming. Deze functie wordt vaak aangetroffen op meer hoogwaardige platenspelers en is een waardevolle toevoeging aan de Stir It Up Wireless platenspeler.

Over het algemeen is de geluidskwaliteit van de House of Marley Stir It Up Wireless platenspeler indrukwekkend en levert hij de warme en authentieke vinyl ervaring die liefhebbers zoeken.

Functionaliteit en Eigenschappen

De House of Marley Stir It Up platenspeler biedt een scala aan functies en functionaliteit die zowel beginners als ervaren vinyl liefhebbers aanspreken.

Handmatige Aandrijving met Snaar : De speler maakt gebruik van een handmatig aangedreven snaar systeem, wat zorgt voor een constante snelheid en motorgeluid minimaliseert. Het stelt je ook in staat om eenvoudig te wisselen tussen 33 1/3 en 45 toeren platen.

Auto-Start/Stop : De Stir It Up platenspeler beschikt over een automatische start- en stopfunctie, wat het afspelen vereenvoudigt. Wanneer je de toonarm op de plaat plaatst, begint de platenspeler automatisch te draaien, en stopt automatisch wanneer de toonarm het einde van de plaat bereikt.

Vervangbare Cartridge : De cartridge op de Stir It Up platenspeler is vervangbaar, wat je de flexibiliteit geeft om te upgraden naar een cartridge van hogere kwaliteit als dat gewenst is. Dit stelt je in staat om het geluid aan te passen aan je voorkeuren.

House Of Marley Stir It Up Wireless
House Of Marley Stir It Up Wireless

Anti-slip Regelbaarheid : Zoals eerder genoemd, helpt de anti-slip regeling (anti-skate control) bij het behouden van goede tracking en het verminderen van vervorming, vooral tijdens complexe of dynamische muziek.

Ingebouwde Voorversterker : De geïntegreerde voorversterker is een praktische functie voor degenen zonder een speciale phono-voorversterker in hun audio-installatie. Het maakt het gemakkelijk om verbinding te maken met actieve luidsprekers of versterkers zonder de noodzaak van een externe phono-voorversterker. Echter, het biedt ook de optie om de ingebouwde voorversterker over te slaan voor geavanceerdere installaties.

Vilt Slipmat : De inbegrepen vilt slipmat dempt trillingen en helpt statische elektriciteit te verminderen, wat de algehele geluidskwaliteit verbetert en de staat van je platen behoudt.

Gebruikerservaring

De House of Marley Stir It Up Wireless platenspeler is ontworpen met de gebruiker in gedachten. De eenvoud van de installatie, automatische functies en gebruiksvriendelijk ontwerp maken het toegankelijk voor vinyl liefhebbers van alle niveaus. De ingebouwde voorversterker vereenvoudigt het installatieproces voor degenen die geen externe phono-voorversterker hebben, waardoor het een uitstekende keuze is voor beginners.

House Of Marley Stir It Up Wireless
House Of Marley Stir It Up Wireless

De automatische start- en stopfuncties voegen een mate van gemak toe, omdat ze de noodzaak elimineren om de platenspeler handmatig te bedienen tijdens het afspelen. Deze functie is bijzonder nuttig voor degenen die van vinyl willen genieten zonder de moeite van het nauwkeurig positioneren van de toonarm aan het begin en het einde van elke plaat.

Het gebruik van duurzame materialen, zoals bamboe en gerecycled aluminium, toont de toewijding van House of Marley aan milieuvriendelijkheid. Dit aspect zal aanspreken bij consumenten die waarde hechten aan duurzaamheid en verantwoord ondernemen.

De Prijs

Momenteel kun je de zwarte versie die wij hebben al op de kop tikken vanaf € 250,-.En dat is voor een platenspeler met deze set aan features lang niet gek. Kun je nog even wachten dan raad ik je aan nog even geduld te hebben. In week 50 is het namelijk House Of Marley week bij Bol.com dus het zou zomaar eens kunnen dan je de Stir It Up Wireless en andere House Of Marley producten extra voordelig kunt aanschaffen.

Conclusie

De House of Marley Stir It Up platenspeler is een indrukwekkend product dat niet alleen een uitstekende geluidskwaliteit biedt, maar ook toewijding toont aan milieuvriendelijke productie. Het gebruik van duurzame materialen zoals bamboe en gerecycled aluminium is een opvallend kenmerk dat dit product onderscheidt van de concurrentie.

Het installatieproces is gebruiksvriendelijk en toegankelijk voor zowel beginners als ervaren gebruikers, en de automatische start- en stopfuncties voegen een vleugje gemak toe aan het luisteren naar vinyl. De ingebouwde voorversterker maakt het gemakkelijk om verbinding te maken met actieve luidsprekers of een versterker zonder extra apparatuur.

Kortom, de House of Marley Stir It Up Wireless platenspeler biedt een uitstekende luisterervaring en benadrukt het belang van duurzaamheid in de wereld van audiotechnologie. Voor degenen die op zoek zijn naar een hoogwaardige platenspeler met een milieubewuste benadering, is dit product zeker het overwegen waard. Het is een prachtige brug tussen het verleden en de toekomst van muziekweergave.

 

kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.