Logo GadgetGear.nl
Hyundai Kia Autoband met Sneeuwketting
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Huawei en Kia ontwerpen autoband met ingebouwde sneeuwketting

Huawei en Kia hebben een nieuwe toepassing ontwikkeld voor materialen met vormgeheugen. Hiermee willen de twee merken een autoband op de markt gaan brengen waarbij de sneeuwketting geïntegreerd is in de band.

Het idee is dat het rubber en de harde componenten op basis van vormgeheugen kunnen schakelen tussen een vorm waarbij harde delen de functie van een sneeuwketting aannemen wanneer dit nodig is en verder als standaardband functioneren. Dat hiervoor veel meer componenten nodig zijn om een band te vormen lijkt duidelijk, net als dat autobanden nog meer een mix van materialen vormen. Bovendien blijft er spraken van een product dat slijtagegevoelig is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.