Logo GadgetGear.nl
Sony PS5 Slim
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Gerucht: De Sony PlayStation 5 Pro komt eind 2024 al

Wie net de nieuwe PlayStation 4 Slim heeft aangekocht, kan binnen 12 maanden al verlekkerd kijken naar een veel steviger setje hardware van Sony. Eind 2024 zou de PlayStation 5 Pro al in de schappen moeten liggen.

Tenminste, dat stelt gamejournalist Jeff Grubb. Die verwacht dat september de release van de nieuwe generatie console op de planning staat. De nieuwe hardware zou onder anderen over een Sony-eigen DLSS model beschikken om graphics te renderen. Deze DLSS maakt gebruik van een eigen machine learning laag om zo dynamisch de grafische prestaties van de console aan te passen. Sony is niet de enige die dit doet. Nvidia, AMD en Intel hebben allemaal een eigen DLSS technologie beschikbaar in hun moderne GPU’s. Sony leunt naar verwachting opnieuw op de technologie van AMD, dus daar zal waarschijnlijk een belangrijke relatie liggen. De verwachting is dat de hardware van de PS5 Pro zo’n 40% krachtiger zal zijn dan de huidige console.

Ondertussen zit Microsoft niet stil. Ook daar verschijnt binnenkort een disc-loze opvolger van de Xbox Series X die eveneens krachtiger is, maar de sprong in rekenkracht is veel minder dan die van Sony. Dat is interessant omdat de Amerikaanse Xbox hardware voor het eerst sinds jaren in potentie minder krachtig is dan die van de Japanners.

PlayStation 5 kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.