Logo GadgetGear.nl
Samsung Galaxy A55
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Gelekt: Samsung Galaxy A55

De A-Series van Samsung staat al lang niet meer voor een zwak aftreksel van de S-Series. In de praktijk is Samsung erg krachtig in het middensegment, wat het met de A-Series vertegenwoordigd en menig Samsung klant kijkt dan ook uit naar nieuwe releases in dit prijssegment. Nu lekte OnLeaks de nieuwe Samsung A55.

De aanpassingen in het design zijn dit jaar minimaal ten opzichte van de voorganger. Opnieuw krijg je een camera-eiland met drie camera’s, terwijl je in het display een selfiecamera achter een gaatje krijgt. Opnieuw wordt er voor een vlak display gekozen om flink op de kosten van het toestel te kunnen besparen.

Samsung Galaxy A55

Naar verwachting krijgt de Samsung Galaxy A55 een Samsung Exynos 1480 chip, maar die chipset moet eigenlijk ook nog worden aangekondigd. Het zou om een chipset gaan met een GPU van AMD. Dat Samsung hierin samenwerkt met AMD is interessant. Op computers is AMD de grote tegenhanger van Nvidia. Op mobiel is Qualcomm met haar Cortex GPU’s echter marktleider en ondersteunt ook iedere gamedeveloper de GPU’s van Mali omdat die op enorm veel toestellen in het lage- en middensegment zijn geplaatst. De AMD GPU’s hebben nog een extreem klein marktaandeel en zullen voor gamedevlopers niet direct interessant zijn om prestaties voor te optimaliseren. Hetzelfde probleem heeft PowerVR, wat alleen in het lage segment en vrijwel niet buiten Azië te vinden is. We kunnen ons wel voorstellen dat de samenwerking heel interessant klinkt voor de gamer. Zeker wanneer je bedenkt dat Microsoft van plan is een alternatieve app store voor games te openen voor op smartphones. Microsoft leunt voor haar Xbox ook op de GPU’s van AMD.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.