23andMe DNA pakket
Arjan Olsder
Arjan Olsder

DNA databank 23andMe gehackt

De commerciële, Amerikaanse DNA databank 23andMe is gehackt. De organisatie zegt dat hackers naar verwachting informatie over 14.000 klanten hebben buitgemaakt. Dit is toch slechts 0,1% van de gebruikers. Dat zijn er in totaal 1.4 miljoen.

Opvallend is dat hackers de data op wel heel eenvoudige wijze hebben verzameld. Ze hebben gebruik gemaakt van gebruikersnamen en wachtwoorden van diezelfde gebruikers die na hacks op andere websites bekend zijn geworden. Dit laat zien hoe groot het probleem kan worden wanneer je hetzelfde wachtwoord op verschillende sites gebruikt.

Onder de door hackers verzamelde data valt niet alleen de stamboom van gebruikers, maar ook mogelijke ziektebeelden die op basis van het DNA bekend zijn geworden op het platform. Het doel van het platform is namelijk om niet alleen de stamboom van gebruikers in kaart te brengen op basis van DNA, maar ook erfelijkheden.

Bron.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.