Logo GadgetGear.nl
G-MASTER GCB3480WQSU-B1
Picture of Roy Christiani
Roy Christiani

Review : iiyama G-MASTER GCB3480WQSU-B1 Game Monitor

Roy Christiani beoordeelde namens GadgetGear de G-MASTER GCB3480WQSU-B1 met 4.5 sterren.

THE GOOD

 • Mooi design
 • 34 inch en curved
 • Picture in picture optie

THE BAD

 • niet draaibaar

Inleiding: iiyama’s Innovatie in de Spotlight

iiyama blijft indruk maken met zijn innovatieve producten. De G-MASTER GCB3480WQSU-B1, onderdeel van iiyama’s Red Eagle lijn, is een van hun nieuwste aanwinsten die belooft zowel gamers als professionals te boeien. In deze review duiken we dieper in de wereld van monitors en bekijken wat deze monitor zo bijzonder maakt.

G-MASTER GCB3480WQSU-B1
G-MASTER GCB3480WQSU-B1

Features G-MASTER GCB3480WQSU-B1 game monitor

 • Scherm: 34-inch VA-paneel met een resolutie van 3440×1440.
 • Verversingssnelheid: Een indrukwekkende 180Hz, wat zorgt voor vloeiende beelden zonder haperingen.
 • Reactietijd: 0.4 ms, ideaal voor snelle actiespellen.
 • Kleurweergave: Levendige kleuren en uitstekende zwartwaarden.
 • Connectiviteit: De monitor is voorzien van HDMI en DisplayPort ingangen, evenals USB-hub voor extra aansluitmogelijkheden
G-MASTER GCB3480WQSU-B1
G-MASTER GCB3480WQSU-B1

Unboxing: Eerste Indrukken

De unboxing-ervaring van de GCB3480WQSU-B1 is een feest. De monitor is zorgvuldig verpakt en de doos bevat naast de monitor zelf een :

 • Standaard
 • Stroomkabel
 • HDMI-kabel
 • DisplayPort-kabel
 • Snelstartgidd
G-MASTER GCB3480WQSU-B1
G-MASTER GCB3480WQSU-B1

Design: Een Visueel Statement

Laten we eens dieper ingaan op het design van de G-MASTER GCB3480WQSU-B1, of zoals velen hem kennen, de ‘Red Eagle’. Bij het beoordelen van een monitor gaat het niet alleen om hoe goed het beeld is, maar ook om de uitstraling en gebruiksvriendelijkheid. Het design van een monitor kan je gebruikservaring maken of breken.Het eerste wat opvalt aan de G-MASTER GCB3480WQSU-B1 is zijn strakke, moderne uitstraling.

De dunne randen rond het scherm maximaliseren het zichtbare gebied, wat bijzonder prettig is bij gaming of het werken met meerdere vensters. Het design van de GCB3480WQSU-B1 is dan ook modern en stijlvol. De bouwkwaliteit van de GCB3480WQSU-B1 is indrukwekkend. Het gebruik van hoogwaardige materialen geeft een gevoel van duurzaamheid en betrouwbaarheid.

G-MASTER GCB3480WQSU-B1
G-MASTER GCB3480WQSU-B1

Kleur en Algemene Uitstraling

De GCB3480WQSU-B1 heeft een elegante, professionele uitstraling die in bijna elke omgeving past. De monitor is overwegend zwart, wat zorgt voor een strakke en tijdloze look. De menuknoppen zijn slim geplaatst en intuïtief in gebruik. Ze bevinden zich aan de onderkant van de monitor, wat handig is voor snelle aanpassingen. De knoppen zijn fysiek, wat voor sommigen een welkome afwisseling is van de vaak voorkomende touch-knoppen die soms minder responsief kunnen zijn.

De menu-interface zelf is duidelijk en gemakkelijk te navigeren, wat bijdraagt aan een prettige gebruikerservaring. Wat echt opvalt aan de GCB3480WQSU-B1 is de robuuste en veelzijdige voet. De voet biedt uitstekende stabiliteit, wat belangrijk is voor een monitor van dit formaat. Bovendien is hij ontworpen voor ergonomie; want je kunt het scherm gemakkelijk kantelen en in hoogte verstellen.

G-MASTER GCB3480WQSU-B1
G-MASTER GCB3480WQSU-B1

Scherm en Beeldkwaliteit: Ultrawide

De 34-inch UWQHD-scherm van de GCB3480WQSU-B1 is waar het echt om draait. Met een resolutie van 3440 x 1440 pixels biedt het scherm heldere en scherpe beelden. Het Curved (gebogen) design in monitoren en televisies is een technologische trend die de afgelopen jaren aan populariteit heeft gewonnen. Dit ontwerp, waarbij het scherm in een subtiele boog vormt, biedt een aantal belangrijke voordelen:

 1. Immersieve Ervaring: De gebogen vorm van het scherm zorgt voor een meer omhullende ervaring, wat vooral merkbaar is bij het kijken naar films of het spelen van games.Dit zorgt voor een meer omhullende ervaring, wat vooral merkbaar is bij het kijken naar films of het spelen van games.
 2. Verhoogde Diepteperceptie: De curve kan de diepteperceptie verbeteren, waardoor beelden meer driedimensionaal lijken.
 3. Uniforme Kijkafstand: In een gebogen scherm is de afstand van je ogen tot verschillende delen van het scherm meer uniform dan bij een plat scherm. Dit kan helpen om vervormingen aan de randen te verminderen en kan oogspanning verminderen tijdens langere kijksessies.
 4. Breder Kijkveld: Gebogen schermen kunnen een breder gezichtsveld bieden, waardoor de gebruiker een breder deel van het scherm kan zien zonder zijn of haar hoofd te bewegen.

  G-MASTER GCB3480WQSU-B1
  G-MASTER GCB3480WQSU-B1

Overwegingen bij het kiezen van een curved ultrawide monitor

Wel zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden als je een curved monitor aanschaft:

 1. Kijkhoek en Afstand: Voor de beste ervaring moet een gebogen monitor vanuit het centrum en op een optimale afstand bekeken worden. Dit maakt ze ideaal voor individuele gebruikers, maar mogelijk minder geschikt voor situaties waarin meerdere mensen tegelijk kijken.
 2. Ruimtevereisten: Curved monitoren kunnen iets meer ruimte innemen dan hun platte tegenhangers, vooral in de diepte.
 3. Esthetiek: Sommige gebruikers geven de voorkeur aan het moderne en futuristische uiterlijk van gebogen schermen, wat een stijlelement kan toevoegen aan een kantoor of game-opstelling.
 4. Prijs: Gebogen monitoren kunnen duurder zijn dan vergelijkbare platte modellen, dus het is belangrijk om te overwegen of de voordelen de extra kosten waard zijn.
 5. Compatibiliteit met Wandmontage: Vanwege hun vorm zijn niet alle gebogen schermen compatibel met standaard wandmontagesystemen.

 

Kleurweergave en Helderheid G-MASTER GCB3480WQSU-B1

De kleurweergave is uitstekend, met levendige en nauwkeurige kleuren die uit het scherm springen. De helderheid is meer dan voldoende voor zowel donkere als goed verlichte ruimtes. De HDR-ondersteuning verhoogt het contrast en de kleurdiepte, wat resulteert in een rijke en meeslepende visuele ervaring.

 

Vernieuwingsfrequentie en Responstijd

Met een vernieuwingsfrequentie van 180 Hz en een responstijd van 0.4 ms is deze monitor een droom voor gamers. Deze specificaties zorgen voor vloeiende beelden zonder motion blur, essentieel voor snelle games.

G-MASTER GCB3480WQSU-B1
G-MASTER GCB3480WQSU-B1

Functionaliteit: Meer dan Alleen Goede Looks

De GCB3480WQSU-B1 is meer dan alleen een mooi gezicht. De functionaliteiten maken het een veelzijdige keuze voor zowel gaming als professioneel gebruik.

Connectiviteit

De monitor is uitgerust met meerdere poorten, waaronder HDMI, DisplayPort, en een USB-hub. Dit maakt het eenvoudig om meerdere apparaten aan te sluiten en te schakelen tussen verschillende inputs.

Gebruikersinterface en Software

De on-screen display (OSD) menu is intuïtief en makkelijk te navigeren. Het biedt uitgebreide aanpassingsopties voor beeldinstellingen, waardoor gebruikers hun ervaring kunnen optimaliseren.

FreeSync Premium Pro

FreeSync Premium Pro is een gamechanger, het minimaliseert screen tearing en stuttering, wat resulteert in een soepele gameplay-ervaring.

Hoe werkt FreeSync?

FreeSync synchroniseert de vernieuwingsfrequentie van een monitor met de framerate van een AMD grafische kaart. Dit zorgt ervoor dat elke frame volledig wordt weergegeven voordat de volgende wordt geladen, wat resulteert in vloeiendere beelden zonder tearing of stuttering. Deze synchronisatie is vooral merkbaar en waardevol tijdens het spelen van games, waarbij de framerate voortdurend kan veranderen afhankelijk van wat er op het scherm gebeurt.

G-MASTER GCB3480WQSU-B1
G-MASTER GCB3480WQSU-B1

Voordelen van FreeSync

 1. Vermindering van Screen Tearing en Stuttering: Door de synchronisatie tussen monitor en GPU worden beelden vloeiender weergegeven.
 2. Verbeterde Game-ervaring: Games voelen responsiever en soepeler aan, wat vooral belangrijk is bij snelle actiespellen.
 3. Geen Extra Kosten: In tegenstelling tot sommige andere technologieën, brengt FreeSync geen extra kosten met zich mee voor de consument.
 4. Brede Compatibiliteit: Veel moderne monitoren en AMD grafische kaarten ondersteunen FreeSync.

 

FreeSync versus, Premium en Premium Pro

Naast de standaard FreeSync biedt AMD ook FreeSync Premium en FreeSync Premium Pro, met extra functies:

 • FreeSync Premium: Biedt dezelfde basissynchronisatie, maar met een gegarandeerde minimale vernieuwingsfrequentie van 120 Hz bij FHD-resolutie en ondersteuning voor Low Framerate Compensation (LFC), wat helpt bij lage framerates.
 • FreeSync Premium Pro: Voorheen bekend als FreeSync 2 HDR, biedt alle functies van FreeSync Premium, maar voegt ook ondersteuning toe voor HDR-content, wat resulteert in betere contrasten en kleurweergaven.

 

Prijs

Qua prijsklasse zit de GCB3480WQSU-B1 in het middensegment. Het is geen budgetmonitor, maar gezien de features en kwaliteit is de prijs zeker gerechtvaardigd.

 

Conclusie

De G-MASTER GCB3480WQSU-B1 is een fantastische monitor voor zowel gamers als professionals. De combinatie van een hoogwaardig VA-paneel, snelle verversingssnelheid, en uitstekende ergonomie maakt het een waardevolle investering voor wie op zoek is naar een kwalitatieve, veelzijdige monitor. Zijn prijskaartje is wellicht een tikje aan de hoge kant, maar voor wat je krijgt, is het elke cent waard.

Of je nu een fanatieke gamer bent of iemand die dagelijks meerdere uren aan grafisch werk doet, de GCB3480WQSU-B1 stelt niet teleur en is een ware aanwinst op elk bureau. Happy gaming!

Eén reactie

 1. Bedankt voor de review, nuttig. Ik ben geen gamer maar creator dus ik ben ook geinteresseerd in de kleurechtheid (percentage van de sRGB). Gek genoeg zegt ook hun eigen website hier niet veel over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.