Logo GadgetGear.nl
Picture of Peter Willemse
Peter Willemse

Review: Hombli smart Doorbell 2

Dat Hombli inmiddels hard op weg is om een grote speler te worden, werd me al duidelijk bij mijn vorige test van hun Smart lampen. Nu wordt  het paradepaard aan de tand gevoeld. De verbeterde Smart Doorbell 2 in combinatie met de Chime!

 

Yes! We hebben ‘m. De Hombli Smart Doorbell 2. Een hele mond vol, en het getal 2 verklapt al dat dit de nieuwe verbeterde versie is van zijn voorganger.  De Smart Doorbell 2 overtreft zijn voorganger op verschillende manieren: 40% grotere batterij, 125% hogere videosnelheid, 25% betere signaalsterkte, 25% snellere reactietijd. Ook de beeldsensor en dus de videokwaliteit zijn beter en er zijn meer opties naar eigen wens aan te vullen. Snel unboxen dus!

Unboxing

 

In de doos zit:

 • Gebruikers handleiding
 • De deurbel
 • Bevestiging materiaal
 • Extra houder voor schuine kijkhoek
 • Oplaadkabel
 • Verlengingsdraad voor vaste aansluiting

Specificaties

 • Full HD 1080p video met 140° kijkhoek
 • Tweeweg audio
 • Infrarood nachtzicht
 • Geen maandelijkse abonnementskosten
 • Lokale microSD-opslag tot 128 GB
 • Optionele cloud-opslag
 • Anti-diefstal alarm
 • Draadloze installatie met oplaadbare batterij
 • Optionele bekabelde installatie

Bekabelde en/of draadloze installatie

Deurbel kan op 2 manieren worden geïnstalleerd. Bekabeld of draadloos. Draadloos is echt super simpel te doen. Gewoon gebruik maken van de meegeleverde 3M tape, en de bel kan geplaatst worden waar je maar wilt. Dit brengt wel het nadeel met zich mee, dat je de batterij na verloop van tijd zelf moet opladen. Op zich niet heel veel moeite, Gewoon de bel uit zijn behuizing halen ( wat mogelijk is met dmv 1 schroef aan de onderkant los te maken) en aan de oplader aansluiten. Hombli geeft aan dat de batterij 4 maanden mee zal gaan bij 10 triggers per dag. In de App wordt duidelijk weergegeven wat de status is van de batterij en bij 10 % geeft deze een waarschuwing, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Ik kies voor de bekabelde installatie. Dit omdat het in mijn geval echt perfect uitkomt. Mijn huidige bel hangt op precies de juiste hoogte (140 cm) en in mijn meterkast zit een Trafo van 12V voor de deurbel dus word deze zonder kans op overbelasting op de bel, continu opgeladen. Wat dus betekend dat ik dit nooit meer zelf hoef te doen. IDEAAL

De installatie is erg makkelijk zie de foto’s!

 

Eerste indruk

De Smart Doorbell 2 wordt geleverd met een verbeterde beugel en een hoekmontage. Gebruik de hoekmontage om uw deurbel naar uw looppad te richten voor een optimale kijkhoek. En kijk eens naar dit beeld. Super strak!

Ontvang notificaties bij bewegingsdetectie

Ontvang  berichten op je telefoon wanneer er beweging is detecteert. Zo zie je meteen wat er aan de hand is. Dankzij nachtzicht zie je ook alles als het donker is. Dit is naar eigen wens aan te passen. Zodat je niet bij elke voorbijganger een melding zal gaan krijgen.

Kijk al je beelden terug in de Cloud

Met een Hombli Cloud Storage abonnement voor maar € 3,49 per maand kijk je alle beelden tot 7 dagen terug, zodat je geen moment hoeft te missen. Ook is er altijd genoeg opslaggeheugen om belangrijke beelden op te slaan.

Wil je hier geen gebruik van maken geeft Hombli je de mogelijkheid tot een micro Sd kaart in te brengen.

Conclusie

Ik heb de Hombli smart doorbell 2 samen met de Chime nu uitvoerig getest en ben erg tevreden over de beide producten. De installatie van de bel en het aansluiten van de Chime is echt makkelijk. Heel fijn dat Hombli dit erg goed voor elkaar heeft. Ze streven naar goede producten die fijn in gebruik zijn en gemakkelijk aan te sluiten. Nou ik kan je zeggen, dat is goed gelukt!

Wat goed is om te vertellen is dat de Smart Doorbell 2 ook prima samenwerkt met de Google Nest Hub en Mini. Je zou dan deze als Chime kunnen gebruiken om bijvoorbeeld beelden te streamen naar de Hub. De doorbell Chime is ook echt een top product. Ook zeer eenvoudig te koppelen met de deurbel en heeft genoeg keuze in leuke bel geluiden.

Er is aanbod van video deurbellen genoeg, maar ik kan met zekerheid zeggen dat de Hombli Smart Doorbell 2 echt een top product is en mij aangenaam verrast heeft met zijn prestaties.

Verkrijgbaar bij: Tink.nl

 

 

Hombli Smart Doorbell 2 - Slimme Video Deurbel - Ingebouwde Camera - WiFi - Wit kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

15 reacties

 1. Hoi Ben,

  In de handleiding die je bij de Hombli deurbel krijgt staat omschreven hoe je hem aan kunt sluiten aan een beltrafo. Dit gat vrij eenvoudig, je kunt hiervoor zelfs de bestaande bedrading van een huidige deurbel gebruiken. In de meeste gevallen zitten er twee draden aan de beltrafo verbonden, aan de achterkant van de deurbel zitten twee schroefjes waarmee deze draden kunnen worden vastgemaakt. Het maakt hierbij niet uit welke draad er aan welk contactpunt wordt verbonden. De gehele handleiding is hier te downloaden: https://www.hombli.com/wordpress/wp-content/uploads/2021/10/Smart-Doorbell-2-manual.pdf

  Mocht je vragen hebben dan helpt mijn collega van support je graag bij het installeren of verdere vragen: support@hombli.com

 2. Hoe slaat hij de detectie beelden op als ik er een sd kaartje ingedaan hebt? En is een Max. Aan gb om op te slaan?

 3. Hallo John Tak en J van Goor,

  Bedankt voor de vragen!
  Wat betreft de sd-kaart: u kunt een sd-kaart toevoegen van maximaal 128 GB. Hierop zullen de beelden worden opgeslagen zodra de deurbel een beweging detecteert.

  Wat betreft de batterijen: de Hombli Doorbell 2 heeft een ingebouwde accu die kan worden opgeladen met een micro-usb kabel. Daarnaast kan de deurbel worden aangesloten op een bestaande bel-trafo met deurgong.

  Mochten er meer vragen zijn, dan helpt mijn collega van support je graag verder: support@hombli.com

 4. Zoek een schuine houderbevestigingsplaat om de deurbel onder een hoek te plaatsen wie weet waar ik dit kan verkrijgen

 5. Hallo, wij hebben inderdaad het zelfde beeld bij live beelden. Helaas bij aanbellen of beweging zijn de beelden zo overbelicht dat we niks kunnen onderscheiden en dus 1 groot wilt beeld zien. We zijn aan het denken om de Hombli te retourneren en het geld terug te vorderen. Zo hebben we niks aan de deurbel. Bij mijn ouders is dit precies het zelfde. Ik heb de beide deurbellen samen gekocht,

 6. wie kan mij vertellen als de hombli doorbell 2 maar blijft knipperen
  hij knippert in setjes van 3 blauw
  ik kan hem niet resetten of uit zetten
  ook kan ik niet installeren op de mob.
  wie o wie kan mij helpen aan de oplossing

 7. “Wat goed is om te vertellen is dat de Smart Doorbell 2 ook prima samenwerkt met de Google Nest Hub en Mini. Je zou dan deze als Chime kunnen gebruiken om bijvoorbeeld beelden te streamen naar de Hub” Grappig dat jullie dit schijnbaar dus wel voor elkaar krijgen maar dit volgens hombli niet mogelijk is.

 8. Spijt van deze aankoop. Batterij heel snel leeg, voordat je de melding krijgt op de nest of telefoon en beeld erbij hebt, zijn de mensen al lang weg. Ook is ie vaak off line.

 9. Grote probleem is dat de meeste Nederlandse beltrafo’s secundair 8 volt leveren. Dat is niet voldoende om de accu op te laden (ook de 12v van de reviewer niet). Dit betekent dat de Hombli niet oplaadt en dat wij na een wat langere vakantie thuis kwamen en de accu defect was omdat hij niet op tijd werd opgeladen. Bij deze bel (bedraad aangesloten) dus ook een 16-24V beltrafo kopen. De hadden we niet, dus wij moesten elke 3 maanden de Hombli met dat kleine ***schroefje uit de houder halen (steeds bang dat deze tussen het zand zou vallen). En omdat de batterij gewoon compleet dood is kunnen we na 2 jaar het ding gewoon weggooien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.