Logo GadgetGear.nl
ESMASTER RS2 250
Picture of Roy Christiani
Roy Christiani

Review : Esmaster RS2 250 Elektrische Fatbike

Roy Christiani beoordeelde namens GadgetGear de ESMASTER RS2 250 met 5 sterren.

THE GOOD

  • Robuust en lichtgewicht aluminium frame
  • Comfortabel
  • Indrukwekkend bereik
  • Praktische toevoegingen zoals telefoonhouder en USB-oplader

THE BAD

  • Trappen is even wennen

De Esmaster RS2 250 vertegenwoordigt een nieuwe generatie elektrische fatbikes die kracht, stijl en comfort combineren om een uitzonderlijke rijervaring te bieden. Als een topmodel uit het assortiment van Esmaster, heeft de RS2 250 een reeks upgrades ontvangen die deze tweezitter niet alleen praktisch en veelzijdig maken, maar ook een lust voor het oog.

Design en Bouwkwaliteit Esmaster RS2 250

Het eerste wat opvalt aan de ESMASTER RS2 250 is  het design en natuurlijk de koperachtige kleur . De RS2 250 heeft een metallic achtige koperen kleur met subtiele branding op de batterijhouder die de fiets een premium uitstraling geeft. De vernieuwde koplamp met dagrijverlichting geeft de fiets niet alleen een robuust maar ook een cool uiterlijk terwijl het zwarte zadel met stiksels zowel comfort als luxe uitstraalt. Het aluminium frame voelt stevig aan, maar is tegelijk nog steeds redelijk licht. De grote 26 inch wielen geven de fatbike de stoere look die we van fatbikes gewend zijn. Overigens is de versie die wij testen niet uitgerust met all terrain banden waar veel fatbikes mee zijn uitgerust. Wij vinden dit persoonlijk een enorme plus omdat het rijcomfort op de weg hierdoor aanzienlijk toeneemt. En zeg nou zelf, de meeste mensen gebruiken deze fiets toch in de stad of op de weg.

ESMASTER RS2 250
ESMASTER RS2 250

 

Wat wordt er meegeleverd

Wat opvalt is dat de RS2 250 standaard wordt geleverd met een reeks coole features en accessoires zoals :

Telefoonhouder: Een stevige en gemakkelijk te installeren houder die aan het stuur bevestigd kan worden om je smartphone veilig op zijn plaats te houden.

USB-Plug-In Telefoon Oplader: Handig voor lange ritten waarbij je jouw telefoon wilt opladen, zodat je bijvoorbeeld gebruik kunt maken van GPS-navigatie zonder de batterij te veel te belasten.

Reflectoren: Cruciaal voor de veiligheid in de schemering of het donker, zorgen deze reflectoren ervoor dat je goed zichtbaar bent voor andere weggebruikers.

LED Voorlicht en Achterlicht: Heldere en energiezuinige verlichting om je weg te verlichten en ervoor te zorgen dat je van achteren zichtbaar bent, wat zowel de veiligheid als het gebruiksgemak verbetert.

ESMASTER RS2 250
ESMASTER RS2 250

Toolkit: Een set basisgereedschap waarmee je kleine aanpassingen of reparaties aan je fiets kunt doen, wat altijd handig is voor onderhoud of onvoorziene situaties.

Oplader: De specifieke oplader voor de Esmaster RS2 250 Nardo Grey, die je in staat stelt om de long range batterij op te laden voor je avonturen.

Full Color Display: Dit display is een centraal kenmerk van de fiets, met een helder en kleurrijk scherm dat alle noodzakelijke informatie toont, zoals snelheid, batterijduur, en afgelegde afstand.

Comfort en Gebruiksgemak van de Esmaster Fatbike

Comfort staat centraal bij de RS2 250. Het breed ontworpen zadel en de ergonomische handvatten zijn duidelijk met zorg gekozen om zadelpijn en hand kramp te voorkomen. De toevoeging van een verende voorvork is een welkome aanvulling en absorbeert schokken met gemak. Dit maakt de RS2 250 uitermate geschikt voor langere ritten zonder het ongemak dat bij traditionele fietsen vaak optreedt. Wel moesten we wennen aan de stand van je benen ten opzichte van de trappers. Het brede zadel maken dat je benen iets naar buiten staan. Dit is vooral aan het begin even wennen.Overigens is dit iets wat je bij veel fatbikes terugziet omdat deze over het algemeen uitgerust zijn met een groot zadel.

ESMASTER RS2 250
ESMASTER RS2 250

Prestaties

De 250 Watt krachtige motor biedt meer dan voldoende vermogen om je met een maximale topsnelheid van 25 kilometer per uur te verplaatsen. De long range batterij van 20AH 48V 960Wh is als we kijken naar de meeste fatbikes een game-changer, met een bereik tot wel 120 kilometer. Dit betekent minder frequent opladen en meer tijd genieten van de rit. Love it!

ESMASTER RS2 250
ESMASTER RS2 250

Unieke Kenmerken

Maar er is nog meer te vertellen over het nieuwste lid van de Esmaster familie. Zo wordt de RS2 250 standaard uitgerust met een full color display waarop je belangrijke ritinformatie kunt teruglezen. Daarnaast is de fiets uitgerust met een alarm en is een telefoonhouder en USB kabel waarmee je tijdens je rit je telefoon kunt opladen standaard inbegrepen. De mogelijkheid om je telefoon op te laden terwijl je rijdt, is een welkome functie voor navigatie of het streamen van muziek op langere ritten. Ook zijn reflectoren, LED voor- en achterlicht, en hydraulische remmen allemaal standaard, wat niet alleen zorgt voor gemak en comfort maar ook bijdraagt aan veiligheid.

ESMASTER RS2 250
ESMASTER RS2 250

Alarm en startonderbreker

Fatbikes zijn helaas een gewild object voor criminelen die geld verdienen met het stelen en doorverkopen van deze gewilde fiets. Gelukkig hebben ze hier bij ESMASTERr goed over nagedacht, want de RS2 250 is standaard uitgerust met alarm. Dit alarm gaat af zodra de fiets een ongewone of wilde beweging detecteert. Denk bijvoorbeeld aan het optillen van de fiets. Daarnaast is de RS2 250 uitgerust met een startonderbreker. Door deze startonderbreker kun je de fiets alleen elektrisch gebruiken mits je in bezit bent van de remote (die standaard wordt meegeleverd) of als je de e-bike via Bluetooth hebt gekoppeld aan je smartphone. Je Smartphone moet dan in de buurt zijn van de e-bike om gebruik te kunnen maken van de fiets.

ESMASTER RS2 250
ESMASTER RS2 250

Rij impressies

Vanaf het moment dat je opstapt, is het duidelijk dat de ESMASTER RS2 250 ontworpen is met comfort in gedachten. Het extra brede zadel en de ergonomische handvatten voelen natuurlijk en zacht aan. Het zadel biedt voldoende ruimte voor twee middelgrote personen. In het stadsverkeer manoeuvreert de RS2 250 zonder problemen tussen obstakels door. De hydraulische remmen zijn goed en comfortabel. De 250 Watt motor levert genoeg kracht om een snelle acceleratie te bieden, zelfs vanuit stilstand. De verende voorvork en de dikke banden komen echt tot hun recht op ruw terrein. De fiets absorbeert oneffenheden met gemak, en de stabiliteit is indrukwekkend, zelfs op los zand of grind. Dit maakt de RS2 250 niet alleen geschikt voor de stedelijke jungle, maar ook voor avontuurlijke uitstapjes buiten de gebaande paden.

ESMASTER RS2 250
ESMASTER RS2 250

Prijs

Met een adviesprijs van € 1.995,- is dit niet de goedkoopste e-bike op de markt. Wil je de fiets ook gemonteerd hebben dan komt hier nog € 49,99 bij. Hier komt de fiets net iets boven de tweeduizend euro uit. Nu lijkt dit misschien veel maar als je meeneemt dat de fiets heel compleet geleverd wordt, een actieradius heeft van 120 kilometer en is uitgerust met alarm en startonderbreker dan is dit niet een heel gek bedrag. Helemaal niet als je ook nog meerekent dat de RS2 250 standaard is uitgerust met vering en schijf remmen  En hé een goede e-bike is nou éénmaal een investering.

ESMASTER RS2 250
ESMASTER RS2 250

Conclusie

De ESMASTER RS2 250 is een prachtig staaltje vakmanschap dat de grenzen van een elektrische fatbike, verlegt. Het is een uitstekende keuze voor degenen die de voorkeur geven aan een luxere, comfortabele fietservaring en tegelijkertijd de functionaliteit van een stadsfiets willen behouden. Met zijn sterke prestaties, doordachte comfortopties en robuuste bouwkwaliteit is de RS2 250 een topkeuze. Of je nu door de stad cruiset of het avontuur op onverharde wegen opzoekt, deze fiets belooft een plezierige en stijlvolle rit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.